Hirdetés

Hirdetés

A nap képe: optimista magyar arcok a fellegekben

2013.09.05. 13:35

A nap képe: optimista magyar arcok a fellegekben

Dzsudzsák osztotta meg a Facebookon, a debreceniek kapitánya is ott pózol

Hirdetés

Elindultunk! - írta Dzsudzsák Balázs a Facebookon megosztott fotója alá. A felvételen jókedvű magyar válogatott futballistákat látunk, köztük Szakály Pétert, a DVSC csapatkapitányát. Bárcsak visszafelé is hasonló fotó készülne, mert akkor azt jelenti, hogy a magyar válogatott nagyot lépett a pótselejtező kivívása felé, azaz nem kapott ki Bukarestben!

Az igazi nagy bravúr a győzelem lenne, hiszen az valószínűleg pótselejtezőt ér. Egervári Sándor szövetségi kapitány együttese jelenleg egy ponttal előzi meg a nagy rivális románokat, azaz pénteki sikere esetén négypontosra növelné előnyét, ami három fordulóval a sorozat vége előtt már megnyugtató lenne. Kiváltképpen úgy, hogy a magyaroknak ezt követően nem lenne más dolguk a pótselejtezőt érő második hely megszerzéséhez, minthogy hazai pályán legyőzik jövő kedden Észtországot, illetve októberben Andorrát, a csoport két leggyengébb csapatát. A papírforma szerint valószínűsíthető hollandiai vereség sem veszélyeztetné a második helyet.

A bukaresti vereség viszont nemcsak kétpontos hátrányt eredményezne, hanem nagy valószínűséggel a vb-álmok végét, mivel Magyarország még találkozik a csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezető hollandokkal, míg a románok már túlvannak a vb-ezüstérmes elleni két találkozón.

A legizgalmasabb helyzet döntetlen esetén alakulna ki a csoportban, mert Törökország ismét versenybe szállhatna a második helyért. Már csak azért is, mert Andorra legyőzése nem okozhat gondot a török együttesnek, s ezáltal a magyarokat két, a románokat egy pontra megközelítené az immár Fatih Terim által irányított gárda.

Ha ez utóbbi helyzet áll elő, akkor magyar szempontból hatalmas jelentősége lesz a jövő keddi román-török meccsnek. Amennyiben azon hazai siker születik, az azt jelentené, hogy - az észtek elleni magyar siker esetén - Románia egypontos hátrányban maradna ugyan, mégis lépéselőnybe kerülne, mert az utolsó két találkozóján Andorrával és Észtországgal játszik, míg a magyarok egyik meccse Hollandiában lesz. A török siker és a döntetlen már kedvezőbb eredmény lenne a magyarok számára.

A csoportban hibátlanul éllovas hollandok pénteken az észtek vendégei lesznek, majd jövő kedden Andorrába látogatnak, s ha mindkét meccsen begyűjtik a három pontot, csoportgyőztesként biztos résztvevőivé válnak a 2014-es, brazíliai világbajnokságnak.

Az állás

Hirdetés

Hirdetés