Hirdetés

Hirdetés

A Pécs elvette a Loki veretlenségét

2013.09.01. 18:17

A Pécs elvette a Loki veretlenségét

Idegenben nem megy! A debreceniek játéka egy pontot sem ért Pécsen!

Hirdetés

A pécsiek nagy vehemenciával kezdtek, de a debreceniek hamar lehűtötték a hazai kedélyeket, az 5. percben Kulcsár  futott el jobb oldalon, két pécsi védőt is átverve tört be a tizenhatosra, az ötösön ólálkodó Volast játszotta meg, aki megszelídítette a labdát, majd higgadtan kilőtte a jobb alsót (1-0). Ha Zsidai jobban koncentrál, tíz perc után már kettővel vezet a Loki! A pécsi védelem nem igazán állt a helyzet magaslatán, érdemes lett volna kihasználni. A 22. percben az első gólban döntő érdemeket szerző Kulcsár sérülés miatt cserét kért, Szécsi Márk jött helyette. Egy perccel később borzolta az idegeinket, amikor lyukat rúgott a tizenhatoson kívül egy pécsi támadó előtt, de szerencsére sikerült jóvátennie a bakit, mielőtt az ellenfél lecsapott volna a labdára.

A Loki az előnye birtokában magára húzta a Pécset, mely zsinórban rúgta a szögleteket, és a hatodikat gólra is váltotta a 30. percben, amikor Koller bólintott a kapuba (1-1). A félidő hajrájában Verpecznek kellett nagyot védeni Fröhlich fejesénél, így örülhettünk az 1-1-nek a szünetben.

Szünet után egy agilisabb DVSC lépett pályára, átvette az irányítást, ahogy azt az első félidőben is elvártuk volna, a helyzetek azonban sokáig elmaradtak. Ráadásul a pécsiek sem adták fel a győzelem reményét, és néha ígéretes akciókat vezettek. A 64. percben a Bódit váltó Ferenczi bombáját védte a pécsi kapus, ez volt az első kapuralövése a vendégcsapatnak a második félidőben. A 67. percben azonban jött a feketeleves, Koller 17 méterről gyönyörű gólt lőtt (2-1), amihez a debreceni védelem csak asszisztált.

A 76. percben Bouadla a bal kapufát találta telibe 18 méterről. Nem sokkal később Szakály  fejesénél gólt reklamáltak a debreceniek, de a televíziós ismétlés sem volt perdöntő abban a tekintetben, hogy a labda áthaladt a gólvonalon, vagy sem. Az utolsó tíz percben nagy erőkkel küzdött az egyenlítésért a Loki, de komoly helyzetet kialakítani csak az utolsó másodpercben volt képes, Ferenczi lövését Gőcze kivédte, így elszállt a veretlenség, és megállapíthattuk, hogy a Kondás-gárda idegenben gyenge.

Labdarúgó NB I., 6. forduló
Pécs-DVSC 2-1 (1-1)
Pécs, 2500 néző. Vezette: Becséri (Medovarszki, Kóbor)
PMFC: Gőcze – Fodor, Romic, Balogh, Mohl – Horváth A., Frőhlich (Márkvárt 75.) – Uzoma (Nagy J. 65.), Koller, Szatmári – Grumics (Deutsch 91.)
DVSC: Verpecz – Lázár, Máté, Mészáros, Vadnai (Trninics 89.) – Bódi (Ferenczi 46.), Zsidai, Se. Bouadla, Szakály – Kulcsár (Szécsi M. 22.), Volas
Gól: 0-1 Volas (5.), 1-1 Koller (31.), 2-1 Koller (67.)
Sárga lap: Máté (66.), Se. Bouadla (86.), Fodor (88.)

Hirdetés

Hirdetés