Hirdetés

Hirdetés

A presztízsen túl is fontos lenne megnyerni a Magyar Kupát

2013.05.14. 15:24

A presztízsen túl is fontos lenne megnyerni a Magyar Kupát

A debreceniek kupagyőztesként csak a második fordulóban lépnének pályára!

Hirdetés

Mivel a bajnoki címet megszerző Győrrel játszik a Magyar Kupa döntőjében a DVSC, az eredménytől függetlenül indulhat az Európa Liga selejtezőjében! Nem mindegy azonban, hogy melyik fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe!

- Egyáltalán nem mindegy, hogy Magyar Kupa-győztesként, vagy kupa másodikként indulunk az Európa Liga selejtezőiben – mondta Róka Géza klubigazgató a DVSC honlapjának. - Ha elhódítjuk a serleget, akkor a versenyszabályzat szerint csak az EL második selejtezőkörében kell kezdenünk a küzdelmeket. Ha azonban kikapunk a döntőben, akkor nem a kupagyőztes jogán, hanem a bajnokságból utolsóként (bajnoki 3. helyezett) kvalifikált csapat helyén indulunk, és már az első selejtezőkörben pályára kell lépnünk. Vagyis, túl az erkölcsi sikeren és az újabb cím begyűjtésén igen fontos, hogy kupagyőztesként kezdjük az EL-szereplést, mert ebben az esetben július 18-án játsszuk az első meccset, míg MK-ezüstérmesként már július 4-én kezdenünk kellene, ami a felkészülés szempontjából nem mindegy.

A dvsc.hu megjegyzi, hogy a DVSC-nek van a magyar csapatok közül a legmagasabb koefficiense. A 9.850-es mutatóval még arra is esélyes, hogy a harmadik selejtezőfordulóban is a kiemeltek között legyen. A csakfoci.hu nemrég megjelentette a magyar klubok koefficiens pontszámait, íme a táblázat.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés