Hirdetés

Hirdetés

Az első balhé már megvolt Bukarestben

2013.09.06. 14:00

Az első balhé már megvolt Bukarestben

Öt magyart kísértek be a bukaresti rendőrségre.

Hirdetés

Csütörtökről péntekre virradóan öt magyar szurkolót kísértek be a rendőrségére Bukarestben. Egy román szurkolót megbírságoltak – nyilatkozta Răzvan Popa, a bukaresti helyi rendőrség szóvivője, írja a manna.ro. Popa szerint 3 óra 40 perckor körülbelül 30 magyar és egy kisebb román szurkolói tábor között szóváltás kezdődött, majd lökdösődni és üveget dobálni kezdtek.

Péntek reggel 8 órakor körülbelül 300 magyar szurkoló érkezett az főváros Északi Pályaudvarára, ahol magyar jelszavakat skandálva vonultak, amikor egy fiatal román állampolgár kihívóan kezdett lengetni egy román zászlót a magyarok előtt. A magyar szurkolók kifütyülték, majd, mielőtt tettlegességig fajult volna az összeszólalkozás csendőrök érkeztek a helyszínre, akik eltávolították a zászlólengetőt. A drukkereket Bukarest óvárosába kísérték a csendőrök, ahol a több mint ezer, szintén Magyarországról vonattal érkező szurkolóval találkoznak majd.

A péntek esti mérkőzésre körülbelül 2 900 magyar szurkolót várnak, vannak, akik repülőgépjárattal, vannak, akik autóval, autóbusszal, vagy mikrobusszal érkeznek Bukarestbe. Georgian Enache, a bukaresti csendőrség szóvivője felhívta a román szurkolók figyelmét, hogy ne provokálják a fővárosba érkező magyar szurkolókat.

„Tartózkodjanak a rasszista, xenofób magatartástól, ne provokálják a magyar szurkolókat, és kerüljék a konfliktusokat” – fogalmazott a szóvivő.

A Románia-Magyarország vébéselejtező mérkőzés magyar idő szerint pénteken 20 órától kezdődik a Național Arena ban.

 

 

Hirdetés

Hirdetés