Hirdetés

Hirdetés

Debrecenben még számít a hűség!

2013.05.10. 15:20

Debrecenben még számít a hűség!

Van, ahol csak mutatóban akad helyi, van, ahol egyáltalán nincs.

Hirdetés

A 25 év feletti saját nevelésű játékosokról készített körképet a rangado.hu, mely megállapítja, hogy a mai anyagias világban a sportban, így a labdarúgásban is veszendőben vannak olyan értékek, mint a klubhűség. A játékosok gyakran egy-egy edzőváltás után, vagy éppen egy előnyösebb szerződés reményében csapatot váltanak. Az összeállításból kiderül, az MTK-nál, Debrecenben, Szombathelyen és Pécsen építenek leginkább a helyi értékekre.

Debrecenben őskövületnek számít Bernáth Csaba, aki öt meccs híján háromszáz bajnokin lépett pályára a Lokiban, de a 39 éves Dombi Tibor is csak külföldön játszott más csapatban, idehaza egyedül a DVSC mezét viselte, eddig összesen 427-szer. Az idén már egyre több szerepet kapó 26 éves Spitzmüller István sem tudja még, milyen az, ha nem a Debrecen címere díszeleg a szíve fölött NB I-es bajnokin.

Csak mutatóban akad helyi Pakson, Győrben, a Videotonnál és Újpesten, míg a Fradinál, Diósgyőrben, a Honvédban például egyáltalán nincs 25 év feletti saját nevelésű futballista. Ha visszagondolunk az említett csapatok előző évekbeli teljesítményére, akkor felvetődik a kérdés, hogy nem lett volna érdemesebb több hangsúlyt fektetni a saját nevelésű játékosok fejlődésére, írja a rangado.hu.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés