Hirdetés

Hirdetés

Feltörte a paksi atomot a Loki!

2013.05.17. 20:41

Feltörte a paksi atomot a Loki!

Győzelmet vártunk, és meg is lett! Nagyot küzdött a Loki, de megérte!

Hirdetés

A várva várt kupadöntő előtt még fontos fellépése akadt a DVSC-nek, a nem túl izmos, de harcos Paks otthonában kellett helytállnia a debreceni legénységnek. A hajdúságiak mestere nem tartalékolt a jövő szerdai kupadöntőre, meghatározó játékosok egész sorát küldte pályára a Duna-partiak otthonában. Az első félidőben mégis a hazaiak voltak agilisabbak, de ez csak abban merült ki, hogy többet jártak Verpecz kapujánál, mint a debreceniek a másik oldalon. A félidő helyzete azonban a mieink előtt adódott, Czvitkovics Péter ziccerben a kapufát találta telibe! Egyébként nagy birkózás folyt a középpályán, a kapuk ritkán kerültek veszélybe – ez jellemezte az első 45 percet. A Paks vezetése is szinte a „semmiből” jött, hiszen nem érett a gól, egy bedobás után a védők elméláztak, Bartha pedig betalált a debreceni védők sűrűjében (1-0).

Szünet után nagyobb erőbedobással küzdött a Lokomotív, és annak meg is lett az eredménye! Egy jobb oldali beadás után kisebb kavarodás alakult ki a paksi kapu előtt, Sidibe is közrejátszott abban, hogy Korhuthoz kerüljön a labda, aki ballal kilőtte a bal alsót (1-1)!  Az első félidőhöz képest megváltozott a játék képe, immár a DVSC volt kezdeményezőbb! Olykor tetszetős akciókat vezettek a hajdúságiak, a paksikak pedig önfeledt védekezésre kényszerültek. Egyértelműen fölénybe került a Loki, sajnos ekkor Korhut kiállíttatta magát egy fölöslegesnek tűnő szabálytalansággal. Az időjárás nem fogadta a kegyeibe a fiúkat, özönvíz zúdult a paksi pályára negyedórával a vége előtt! Szinte irreális körülmények között futballoztak a csapatok, ráadásul emberhátrányban kellett kergetnie a labdát a piros-fehér alakulatnak.

A Loki így is ment előre, főleg Coulibalynak köszönhetően, aki kiharcolt egy szabadrúgást a 85. percben, Czvitkovics bikaerős lövését csak kiütni tudta a paksi cerberus, érkezett Mészáros, aki becsúszva kilőtte a rövid sarkot (1-2)! Ez jelentette a DVSC győzelmi találatát, a debreceni siker a meccs összképét tekintve abszolút megérdemelt! A Kondás-gárda versenyben maradt a dobogóért, és a hazai Fradi-meccs előtt ez a legfontosabb!

Labdarúgó NB I., 28. forduló
Paksi FC – DVSC 1-2 (1-0)
Paks, 1000 néző. Vezette: Farkas (Varga, Viszokai)
Paksi FC: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Bartha (Vayer 84.), Sifter, Heffler N. (Pap 81.) – Könyves, Eppel, Lázok (Kovács G. 61.)
DVSC: Verpecz – Bernáth, Máté, Mészáros, Korhut – Bódi, Spitzmüller, Czvitkovics (Szécsi M. 87.), Ferenczi  (Szűcs 79.) - Pölöskey (Sidibe 46.), Coulibaly
Gól: 1-0 Bartha (33.), 1-1 Korhut (53.), 1-2 Mészáros (86.)
Sárga lap: Könyves (22.), Sifter (30.), Máté (49.), Lázok (53.), Korhut (59.), Coulibaly (60.), Szűcs (90.)
Kiállítva: Korhut (76.)

 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés