Hirdetés

Hirdetés

Hol vagy, Coulibaly?

2013.07.13. 22:17

Hol vagy, Coulibaly?

A felkészülésnek szánt Szuperkupa-döntőn gólképtelennek bizonyultak a debreceniek.

Hirdetés

Ki veri meg a Győrt Coulibaly nélkül? – ez a kérdés izgatta a debreceni drukkereket a Szuperkupa döntője előtt, azok után, hogy a májusi Magyar Kupa fináléjában a Lokit elhagyó gólgyáros (szinte) egymaga intézte el a bajnoki címet utcahosszal megnyerő Rába-parti egyletet. Kondás Elemér Sidibére esküdött, ő volt ugyanis az egyetlen csatár a kezdőben, de helyet kapott négy új igazolás is, a szerb Brkivocs és az észt Morozov a védelem tengelyében, Zsidai a középpályán, valamint az elefántcsontparti Damahou, aki védekező középpályásként tett néha jó, néha pedig rossz benyomást.

Az első negyedórát bemelegítésnek szánta mindkét együttes, az égvilágon semmi olyan nem történt, amit a jegyzetfüzetbe fel lehetett volna írni. Ezt követően a Loki vette át a kezdeményezést, és nem túl harcias, de legalább masszív összjáték után a 26. percben eljutott a ziccerig. Bouadla villant, Bódi pedig lőtt, de sajnos fölé, miután a labda megpattant egy győri védőn. Nem sokkal később jött egy elemi baki a védelemben, és Trajkovics megszerezte a Győr vezető gólját (32. p. 1-0). A várt Loki-rohamok elmaradtak, a mezőnyben jól elbirkóztak a fiúk, a félidő végén pedig Koltai egy „kispályás” akció végén növelte az előnyt (45. p. 2-0). Hol volt a debreceni védelem? Sehol.

Szünet után reméltük a nagy debreceni offenzívát, de nyomokban sem kaptuk meg. Próbálkoztak a debreceniek, de talán az összeszokottság hiánya miatt nem jutottak sokra. Ahogy teltek a percek, úgy kerültünk egyre távolabb a hatodik Szuperkupa-győzelemtől. A tempó ugyan fokozódott, de az ígéretes Loki-helyzetek számában elmozdulást nem tapasztaltunk. A Loki – valljuk be – nagyon a gödör alján futballozott. A Győr sem nyújtott extrát, de biztosan őrizte az előnyt, mi több, Verpecz bődületes bakija után a hajrában a harmadik gólt is megszerezte, mégpedig Kalmár révén (3-0). A felkészülési Szuperkupa-döntőn a DVSC örömet nem szerzett a híveinek, annyi haszna volt csak a meccsnek, hogy a fiúk elfáradtak, semmi több. Ezt a produkciót gyorsan felejtsük el!

Szuperkupa
Győr-DVSC 3-0 (2-0)
Puskás-stadion, 1000 néző. Vezette: Andó-Szabó (Tóth II., Bozó)
Győr: Kamenar - Wolfe, Djordjevic, Lang, Dinjar – Kamber (Pátkai 60.), Mevoungou, Trajkovic – Koltai (Kalmár 83.), Varga R. (Martinez 56.), Andrics
DVSC: Verpecz - Nagy Z., Morozov, Brkovics, Korhut – Zsidai (Ferenczi 72.), Damahou - Bódi, Se. Bouadla, Szakály – Sidibe (Pölöskey 66.)
Gól: 1-0 Trajkovics (32.), 2-0 Koltai (45.), 3-0 Kalmár (86.)
Sárga lap: Korhut (48.), Martinez (73.), Damahou (77.), Nagy Z. (87.)

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés