Hirdetés

Hirdetés

Na végre! Ez Európa!

2013.07.18. 15:24

Na végre! Ez Európa!

A döntés ellen a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) sem fellebbezhet.

Hirdetés

Az Európai Bíróság döntése értelmében nem lehet kizárólag fizetős tévécsatornán közvetíteni a kiemelten fontos labdarúgó-mérkőzéseket. Az Európai Bíróság csütörtökön, Luxemburgban jelentette be, hogy az európai futballrajongóknak jogukban áll ingyenesen nézhető adón követni a fontos meccseket. A döntés ellen a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) sem fellebbezhet.

A testület ezzel gyakorlatilag a brit és belga jogalkotást követi: a két országban már bevett szokás, hogy a közérdeklődésre számot tartó találkozók nemcsak fizetős csatornákon láthatók. Így Belgiumban a világbajnokságok, a szigetországban pedig az Európa-bajnokságok is az alapdíjas adókon kerülnek képernyőre. A fontosabb labdarúgó-találkozók mellett az olimpiai játékok is az ingyenesen nézhető kategóriába tartoznak.

A FIFA és az UEFA - amelyeknek jelentős bevételeik származnak a fizetős tévécsatornáktól - 2011 elején már tiltakozott a meccsek besorolása ellen, az EB azonban nem változtatott számottevően a döntésen.
 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés