Hirdetés

Hirdetés

Pokoli hangulat várja a magyarokat Bukarestben

2013.09.03. 13:38

Pokoli hangulat várja a magyarokat Bukarestben

A román ligaelnök szerint az lenne normális, ha ők jutnának tovább.

Hirdetés

Telt házas stadionra és legalább egygólos hazai győzelemre számít pénteken a magyarok elleni világbajnoki selejtezőn Dumitru Dragomir, a Román Hivatásos Labdarúgó Liga (PLF) elnöke.

"Az lenne a normális, ha mi jutunk tovább, erősebb bajnokságunk van, mint Magyarországnak, jobb játékosaink, még a stadionunk is szebb és a gyep is új" - jelentette ki Dragomir keddi sajtóértekezletén. Szerinte nem hátrány, hogy a román játékosok alacsonyabbak. "Miért, Hagi egy nyárfa?" - példálózott a PLF elnöke.

Úgy vélekedett, ha 200 ezer hely lenne a Nemzeti Arénában, az is megtelne pénteken, de ha a román válogatottnak nem sikerül nyernie Magyarország ellen, akkor a Törökország elleni jövő keddi meccsen szerinte félig sem fog megtelni a bukaresti stadion. Hozzátette, nem tart az esetleges incidensektől a pénteki találkozón.

"Mi a magyarok testvérei vagyunk: ha évszázadokon keresztül jól megértettük egymást ebben a térségben, miért ne tudnánk kijönni egymással néhány tíz percig?" - tette hozzá.

A Prosport.ro portál kedd délelőtti tudósítása szerint még 11 ezer jegy maradt a pénteki mérkőzésre (kezdés: 20.00), és nem kétséges, hogy ezek is gazdára találnak, hiszen csaknem ugyanennyi belépő fogyott el az utóbbi 24 órában.

A lap szerint a magyar szurkolóknak fenntartott ötezer jegyből csak kétezer fogyott el, de a Román Labdarúgó Szövetség úgy döntött, hogy nem adja el a román szurkolóknak ezeket a helyeket, hogy megelőzze az esetleges konfliktusokat.

A bukaresti mérkőzés meghatározó lesz a pótselejtezőt érő második hely szempontjából, Magyarország jelenleg egy ponttal előzi meg Romániát a csoportban.

Hirdetés

Hirdetés