Hirdetés

Hirdetés

Régi a nóta: a Fradi verve jó!

2013.08.25. 18:02

Régi a nóta: a Fradi verve jó!

A DVSC kemény küzdelemben, de végül fölényesen gyűrte le a Ferencvárost!

Hirdetés

A negyvenedik debreceni Loki-Fradin rögtön egymásnak estek a csapatok, a kilencedik percig ment az adok-kapok, ekkor azonban egy mintaszerű debreceni akció végén vezetést szerzett a DVSC! Szakály tálalt balról pazarul Bódi elé, aki 12 méterről, középről elegánsan helyezett a kapuba (1-0). Kár, hogy a meccset bojkottáló debreceni ultrák nem látták élőben a találatot, mert minden bizonnyal hangrobbanást okoztak volna a Nagyerdőn. A 15. percben Jova sárgult be, miután felvágta Szakályt, a debreceni közönség pirosat reklamált, de az indulatot – valljuk be – csak az elfogultság szülte. A Fradi a 30. percben jutott el az első komoly helyzetéig, de sajnos hat perc múlva már ki is egyenlített, mégpedig Böde révén, aki – el kell ismerni – gyönyörűen lőtte ki jobbról a hosszút (1-0). Kisvártatva Kulcsár kihagyta az „évszázad” helyzetét, miután már megcsinálta a nehezét, ezrek fogták a fejüket, Kulcsárral együtt. A 41. percben már mi köszöntük meg az égieknek a mázlit, mert Vaallport hatalmas ziccerét védte a kiszolgáltatott helyzetben lévő Verpecz.


Kulcsár gyönyörűen megcsinálta, majd elrontotta a ziccerét (galériáért kattintson a képre)

A második félidő álomszerűen kezdődött! Volas lesipuskásként érkezett a hosszún a 48. percben, és gól (2-1)! A Fradi rákapcsolt, próbált nyomást gyakorolni, és ha nincs Verpecz, akkor ki is egyenlít, a Loki-kapus azonban bravúrral védte a löketet, három perccel később pedig Holman „átgyalogolt” a debreceni védelmen, de szerencsénkre ajtó-ablak helyzetben csúnyán mellé durrantott. A DVSC ekkor sajnos csak kereste a labdát, megroggyant bokszolóra hasonlított. A 61. percben Akeem Adams kezezése jelentette a fordulatot. A fradisták pechjére a megmozdulás a tizenhatosukon belül történt, a bíró így habozás nélkül tizenegyest ítélt. Volas bevágta a büntetőt, és ez közel tízezer debreceni válláról vett le jókora terhet.


Volas duplázott, és egyre inkább bizonyítja, hogy érdemes volt leigazolni! (galériáért kattintson a képre)

A Fradi túl izmosnak tűnt ahhoz, hogy már ekkor elkönyveljük a debreceni győzelmet. A Fradi pedig jött is, méghozzá nagy lendülettel. A Loki azonban jól védekezett, a hajrában pedig már az irányítást is átvette, és közelebb állt a gólészerzéshez, mint a zöldek. Találat már nem esett, de ez a debreceni sorokban nem okozott bosszúságot. Sőt! Slusszpoén nélkül nincs Fradi-verés, a legvégén Szakály egy laza emeléssel verte át Jovát, és szerezte meg a DVSC negyedik gólját! A Loki kemény meccsen, taktikusan, fegyelmezetten és összességében nagyon simán győzte le a Ferencvárost!

Labdarúgó NB I., 5. forduló
DVSC-Ferencváros 4-1 (1-1)
Debrecen, 9000 néző. Vezette: Farkas (Albert, Medovarszki)
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Máté, Mészáros, Vadnai – Bódi (Trninincs 58.), Zsidai, Se. Bouadla (Ferenczi 44.), Szakály – Kulcsár, Volas (Dombi 81.)
FTC: Jova – Jovanovics (Csukics 70.), Adams, Besic, Gerson – Gyömbér, Józsi – Jenner, Holman (Ionescu 76.), Valpoort (Tuijp 53.) – Böde
Gól: 1-0 Bódi (9.), 1-1 Böde (36.), 2-1 Volas (47.), 3-1 Volas (11-esből, 61.), 4-1 Szakály (93.)
Sárga lap: Se. Bouadla (7.), Jova (15.), Adams (61.), Besic (63.), Mészáros (65.), Zsidai (76.), Dombi (88.), Böde (90.)

Hirdetés

Hirdetés