Hirdetés

Hirdetés

Román–magyar: a csendőrséget is bevetik

2013.09.05. 15:13

Romániában a csendőrség katonai jellegű rendfenntartó szervezet.

Hirdetés

További rendőri erőket mozgósítottak Romániában a pénteki román-magyar labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésre érkező szurkolók mozgásának biztosítására - közölte csütörtökön az Agerpres hírügynökség a román rendőrség közleményére hivatkozva. A kommüniké szerint összesen 3400 rendőr fog vigyázni a szurkolókra: az országban 2300 rendőr segíti a szurkolók Bukarestbe jutását, a fővárosban pedig másik 1100 kollégájuk dolgozik a repülőtér, az Északi pályaudvar, és a stadion környékén, illetve a főbb közlekedési útvonalakon.

A közrend biztosítása és "csendháborítás megelőzése" érdekében rendőrök kísérik figyelemmel a magyar határról a főváros felé közlekedő vonatokat, de a Székelyföldről - Maros, Hargita és Kovászna megyéből - Bukarestbe tartó szerelvényeket is. Összesen 2800 magyar szurkolót várnak a csaknem 56 ezer néző befogadására képes bukaresti arénába. A vendégdrukkerek csaknem fele különvonattal érkezik Budapestről.

A rendőrök a közutakon is készenlétben állnak, hogy biztosítsák a zavartalan haladást a sportesemény előtt és után - olvasható a közleményben. Korábban a hatóságok azt közölték, hogy Bukarestben 800 rendőr, ezer csendőr és ezer civil rendfenntartó gondoskodik a szurkolók biztonságáról.

Romániában a rendőrség a közigazgatáshoz tartozó civil intézmény, a belügyminisztérium kötelékében működő csendőrség pedig katonai jellegű rendfenntartó szervezet. Mindkét intézmény szerepet vállal a pénteki labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatos biztonsági intézkedésekben.

Hirdetés

Hirdetés