Hirdetés

Hirdetés

A debreceni vívók is belehúztak

2014.09.23. 13:28

A debreceni vívók is belehúztak

Négyen is a nemzetközi porondon léptek pástra

Hirdetés

Ezen a hétvégén négy debreceni vívó is a nemzetközi porondon lépett pástra. Míg Fedor Tamara és Fekete Laura Budapesten indult az egyéni Junior Világkupán párbajtőrben, addig Leitner Dorka és Urbán Ádám Konin-ban járt kadét kard körversenyen

A DHSE-PMD kardozói jól kezdtek Lengyelországban, hiszen mindketten túljutottak az első két csoportkörön. Leitner Dorka a 13-ként kezdte az egyenes kieséses szakaszt, míg Urbán Ádám 36. lett. Azonban a két debreceni vívó a legjobb 64 mezőnyén már nem jutottak túl.

Ez a hétvége inkább a párbajtőrözőké volt, leginkább Fekete Lauráé, aki serdülőként, azaz a juniorhoz képest kettővel lejjebbi korosztályosként indult el a budapesti világkupán. A csoportkörön mind Fedor Tamara, mind Fekete Laura sikeresen túljutott. Az egyenes kieséses szakaszban Fedornak nem sikerült kvalifikálnia magát a következő körbe, habár olasz ellenfelével szemben nagyot küzdött a továbbjutásért. Azonban a DHSE serdülő korosztályosa szépen menetelt és útja alatt a harmadik kiemelt osztrák Paula Schmidl-t is le tudta győzni 14-9-es hátrányból fordítva. Bár a 32. hely nem tűnhet a legjobb eredménynek, a magyar kadét ranglistán viszont sokat jelent, mivel ezzel Fekete Laura további pozíciókat javított és jelenleg második, amely válogatottságot ér.

Végeredmények:

Héraklész-Budapest Junior egyéni párbajtőr Világkupa:
32. Fekete Laura, … 100. Fedor Tamara

Kadét Kard Körverseny (Konin):
37. Urbán Ádám
23. Leitner Dorka

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés