Hirdetés

Hirdetés

A bohócliga padlón, a Fidesznek dolgoznia kell!

2018.04.09. 11:56

A bohócliga padlón, a Fidesznek dolgoznia kell!
Semjén Zsolt és Orbán Viktor a választás éjszakáján, amint a Kossuth-nótát éneklik (Fotó: mti)

A legnagyobb gondban a győztest látjuk. Miskolcon is.

Hirdetés

Mekkora pofont kap a választóktól a NER szellemi atyja, Orbán Viktor? Erre a költői kérdésre várták a választ az ellenzéknek nevezett politikai melléktermékek, aztán a Nemzeti Választási Iroda összeomlása miatti várakozás úgy összekuszált mindenkit testben és lélekben, hogy a leginkább közveszélyes, labilis idegrendszerűek egy idő után már kigyókat láttak kígyózni. Majd az eredmények hallatán mindannyian pofára estek. Arccal előre a betonnak.

Nem csoda, hogy az ütés bennük maradt éjszakáig, így groteszk módon egyedül a Kétfarkú-elnök tapintott rá a lényegre sörrel a kezében, azaz adott értelmes magyarázatott a választás eredményére valamikor éjféltájt:

hosszabb távon a vidéket le kell csatolni, hogy csak Budapest maradjon,

de könnyebb lenne legközelebb okosabban hirdetniük a túlmozgásos aktivistáknak a taktikai szavazásokat, meg a koordinált jelöltállításokat, mert nem lehet minden ellenzéki szavazót a negyednáci Jobbik, illetve a félhalott MSZP-re és DK-ra tolni, tehát visszalépniük Gulyás Mártonéknak kell. A politikától.

A főkutya éppen azt ugatta kissé burkoltan: egy igaz LMP-st vagy kétfarkút nem azért szült világra az anyja, hogy Gyurcsányra vagy Vonára szavazzon, csak azért, hogy Orbánt bukni lássa, tudnillik az övékén kívül van a magyar politikában egy másik dimenzió is. Aki ezt nem vette észre, nem ismeri a szavazóit, alkalmatlan politikusi szakmára, mondjon le! Ja, ez vasárnap este megtörtént? Nagyon helyes, akkor hétfőn meghunyászkodva, csendben tessék távozni a politikai életből legalább 30 évre, utána majd beszélhetünk. Ez a minimum, amit a Fidesz zsinórban harmadik kétharmados győzelme után illik meglépni.

És akkor most nyugodjuk le egy higgadt helyzetelemzéshez. Mekkora bajban lehet a magyar ellenzék,

ha még Németh Szilárddal és a szarvasvadász Semjén Zsolttal a soraiban is ontja a kétharmadokat a Fidesz?

Jézusmária! Ez itt a bohócliga! A baloldali ellenzéknek van négy éve, hogy Orbán Viktor hatalmát az idők végezetéig garantáló matekbajnok, Gyurcsány Ferenc vezérletével mélyebbre süllyedjen a tehénszarban. A Jobbik 2022-ig megtalálhatja az identitását, azaz visszatér a gyökerekhez vagy marad a cukiság síkján, ami egyelőre pontosan annyira nem jött be, mint a cigány-zsidózás, de ott van még a viccpártosodás mint valódi alternatíva, ami áttörheti a centrális erőteret.

A legnagyobb gondban a győztes Fideszt látjuk, nem véletlenül mutatkozott annyira visszafogottnak Orbán Viktor vasárnap éjszaka a győzelmi pódiumon. Nem lehet ugyanis könnyű kitalálni most valami igazán értelmes kommunikációt a végtelenül ostoba migránsozás és sorosozás helyett, amit az ellenzéki szavazóknál csak a Fidesz-szavazók unnak jobban. 

Habony legyen a talpán, akinek ez sikerül!

Jelentjük: április 8-án megvédtük Magyarországot és az európai keresztény kultúrát az iszlamista-dzsihádista inváziótól, nagyon megvédtük, de most már kérünk is valamit a megválasztott képviselőinktől. Ha esetleg nem lenne tiszta és magától értetődő hirtelen, akkor soroljuk:

új autó- és bicikliutakat, járdákat, új munkahelyeket, új közösségi tereket, jobb egészségügyi ellátást,  továbbá minden szociális ellátás javulását, színvonalasabb oktatást, magasabb munkabéreket és nyugdíjakat, pénzt a tehetségeinknek és a csapatainknak, alázatot és kötelességtudatot.

Négy évre ennyi nagyjából elég lesz, ellenfél nincs, a bohócok kifulladtak és lepihentek. Jó munkát!

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés

Hirdetés