Hirdetés

Hirdetés

Dicsértessék a hülyéket!

2014.11.07. 08:33

Dicsértessék a hülyéket!

Jelentem, a Hülye Ötletek Minisztériumára igény van. Cs. Bereczki Attila jegyzete

Hirdetés

A Monty Pythonnak a Hülye Járások Minisztériuma adta az ihletet, hogy javaslattal élek a kormány felé, hozzák létre a Hülye Ötletek Minisztériumát. Rögtön fel lehetne állítani a tárcát, mégpedig a Szabadvasárnap Államtitkárságával. Ez mindenképpen van annyira hülye ötlet, hogy érdemes rá kormányzati támogatást szentelni, esetleg nemzeti stratégiává kiemelni, azaz indokolt létrehozni a Hülye Ötletek Továbbfejlesztéséért Felelős Helyettes Államtitkárságot is. Itt például szigorú KDNP-s felügyelet mellett tökéletesíteni lehetne mindent, köztük a boltok vasárnapi nyitva tartásának korlátozásáról szóló fergeteges hülyeséget.

Ehhez a minisztériumhoz minden bizonnyal meg lehetne nyerni a szétforgácsolódott baloldal támogatását is, hiszen nekik is annyi hülye ötletük támadt áldásos kormányzati tevékenységük során, hogy legalább két helyettes-államtitkári és néhány osztályvezetői posztot mindenképpen érdemelnek. Tehát a Hülye Ötletek Minisztériuma jelenthetné a régen óhajtott konszenzust a politikai táborok között. Tárgyalási alapnak megteszi az, hogy mindenki hülye tud lenni, ha akar.

Most azonban hagyatkozzunk a szabadvasárnapra, azaz a 2014-es magyar kereszténydemokrácia vívmányára. Az ötlet nem új keletű, a magyar kereszténydemokraták már évek óta következetesen hülyék e témában (is), amiért egyébiránt dicséret illeti őket a kitartásukért. Másrészt méltassuk őket azért, mert kétharmados gittegyletként ennél sokkal többet is megengedhetnének maguknak. Ők azonban mérsékeltek. Fontolva haladnak a hülyeség felé. Lehetne sokkal rosszabb is. Böszmén progresszív. Mi az hogy! De ők nem olyanok. Dicsértessék.

Értelmezzük a hülyeség fogalmát! Politikailag, KDNP-sen. A hülye például az, aki küzd az ellen, hogy a többség a templomi esküvő és házassági papír nélkül is boldog, és nem vesz tudomást arról, hogy a legtöbb barát, szomszéd, képviselőtárs „alternatív” együttélési formát részesít előnyben. Manapság még a melegek is! Hülye az, aki benyeli, hogy 2014-ben az emberek (többsége) élethosszig tartónak tervezi a házasságot.

 No de a leghülyébb az, aki nem vesz kiflit, harisnyát, ceruzát, kakaót, villanykörtét és gumióvszert vasárnap délután egy közeli szupermarketben, ha éppen vasárnap délután van rá szüksége, mert a hülyéje lakatot akar tenni a boltokra. Aki nem éri fel ésszel, hogy a vasárnapi nyitva tartással tescósék nem a magyar morált, az ezer évet ölik, hanem kiszolgálják az igényeket.

Mint ahogyan a  Hülye Ötletek Minisztériumára is igény van. Intézményesüljön hát a hülyeség!

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés