Hirdetés

Jelentem: a választást a baloldal nyerte meg!

2014.04.07. 11:30

Jelentem: a választást a baloldal nyerte meg!

A Fidesznek. Mert egyszerűek, mint a faék, de legalább tovább kenik a szart. Cs. Bereczki Attila írása

Hirdetés

Hirdetés

Orbán Viktornak nem gratulált senki a nagy összeborulás vezetői közül vasárnap este. Mondjuk abban a helyzetben csak egy úriembernek sikerült volna annyi kinyögni, hogy Gratulálok, Viktor, bazzeg!, de ott hirtelen nem akadt ilyenből egy sem. Minden idők legbénább kampánya után - szerintem még a héten érkezik hat láda kaviár és pezsgő a Fidesztől az MSZP-székházba - tovább kenik a szart azzal, hogy a meccs nem volt fair, és itt négy évig kő kövön nem marad, mert a Fidesz máris készíti elő a nyugdíjas-holokausztot, meg a pedagógusokét, meg a fiatalokét, meg előbb-utóbb mindenkiét. Totalitárius diktatúra van Magyarországon. Mit Magyarországon! Orbánisztánban! Gy. Ferenc még azt is merészelte mondani, hogy nem a Jobbik jelenti a komoly veszélyt az EU-tagságunkra, hanem Orbán, aki az ördög maga, és itt előre hozott választások lesznek, meg ördögűzés.

Ez van, amikor a mikrofon közelébe engednek olyanokat, akik a politikai haláltusájukat vívják, és erősen megkérdőjelezhető a beszámíthatóságuk, Gy. Ferenc DK-székházbeli szereplése például már azt sejtette, hogy az ember a teljes leépülés végső stádiumába lépett, az EP-kampányban minden bizonnyal pontos diagnózist is sikerül majd kiállítani róla. Képtelen abbahagyni a nyomorult.

Mesterházy szónoklata kapcsán a hülye edző esete jutott eszembe, aki ha a csapata zakózik, akkor nyilatkozatában szidja a balsorsot, a bírót, a pályát, a füvet, a labdát, az ellenfelet, a közönséget, az időjárást. Ez nem vicc! A DVSC-nél egyszer a nagy melegre fogta az elbukott kupadöntőt az akkori „mágus”, mintha az ellenfél légkondis térfélen játszott volna. . .

Na, most akkor tisztázzuk azt, hogy a világon még nem találtak ki olyan választási rendszert, amelyik szerint ne a Fidesz nyert volna vasárnap. Ekkora fölénnyel. Vagy még nagyobbal. Mert a kormányozhatóság érdekében a magyar választási rendszerben (is) előnyt kap a nyertes, hogy mindenkori miniszterelnök általában stabil parlamenti többségre támaszkodhasson. Angliában, ahol csak egyéni mandátumra lehet szavazni, listára nem, a tegnapi eredményekkel 95 százaléka lenne a Fidesznek, ott érdemes arról értekezni, hogy a választók preferenciái torzulnak. „Kormányváltóék” csak örüljenek ennek a rendszernek, mert így több párthuszár megélhetését tudják biztosítani, ha nem is simongábori szinten.

Debreceni vonatkozásban sokkal érdekesebb lesz az önkormányzati választás. A tegnapiak után nem az a kérdés, melyik párt szerez többséget a közgyűlésben, hanem az, hogy ki lesz a polgármester. Vajon kit jelöl ki Kósa Lajos utódjául? Vagy összeverik egymást a debreceni Fideszben? Az impotens baloldal ellenállása reménytelen és esélytelen. Hamarabb nyer a Loki Bajnokok Ligáját!

A Jobbiknak meg azt üzenték a választók, hogy szelídüljetek és tanuljatok még, fiúk, ha akartok itt valamit!

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés