Hirdetés

Hirdetés

Ön is a debreceni lakájmédiából tájékozódik?

2014.08.02. 11:21

A párt tobzódhat, a párt abszolút elégedett lehet, a párt pezsgőt bonthat. Vagy mégsem? Cs. Bereczki Attila jegyzete

Hirdetés

Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok – Churchill aranyköpése óta nem hiszünk el szinte semmit, különösen azt nem, ha egy cég marketing célzattal felkutatja a közvéleményt. Ezt egyébként is a lúzerek teszik, általában csőd felé haladó cégek rendelnek ilyet, a vesztét érző főnök, menedzsment félelméből fakadóan. Tudniillik, ahol szükség van kényszeres önigazolásra és öndicséretre, ott komoly bajok lehetnek a fejekben. És már a kasszában is.

Ez lehet a helyzet a Segget Nyalunk TV-nél – akarom mondani Debreceni Városi Televíziónál – is. Időnként felmérik, hogy a legnagyobb királyok Debrecenben, mert mindenkit kenterbe vernek szűkebb pátriánk médiapiacán. Tévé, rádió, hírportál, filmezés, mindegy. Amihez ők nyúlnak, az sikersztori. Fenomenális. Ha gondja van a vállalkozásával, forduljon a DTV közpénzből jól eltartott médiamoguljaihoz, jó pénzért bizonyára adnak tanácsot. Vagy hamisítanak egy közvéleményt. A siker mindenképpen garantált!

Lehetne még ezen viccelődni (helyette itt van minden idők legbénább riporteri alakítása és legblődebb újságírói véleménye by DTV), a bújtatott önkormányzati támogatások ellenére is évi százmilliós veszteségnek azonban a fele sem tréfa. Éppen ezért abszolút érthető a rúgkapálózás, az eltapsolt közpénzre valami magyarázattal kell szolgálni annak, aki azt adta a debreceni költségvetésből. A pártnak!

A párt megnyugodhat, elkészült a legújabb „Mi vagyunk a legnagyobb királyok” projekt. Micsoda számok! A párt tobzódhat, a párt abszolút elégedett lehet, a párt pezsgőt bonthat.

Vagy mégsem?

A számokat böngészve az derül ki, hogy a Debrecen Televízió lejtmenetben van. Mi az hogy! Zuhan a szakadék felé! Élénken él még ugyanis az emlékezetünkben a 2011-es felkutatott közvélemény eredménye. A DTV akkor a debreceniek 75 százalékának volt az első számú információforrása, ma már csak 58 százaléké. Mi a szösz? A nép eltapsolt százmillióiból legalább szinten tartást elvárnánk. Hamisítva pláne! Ugye, debreceniek?

Monnyon le!

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés