Hirdetés

Orbán, takarodj? Y-GEN?

2015.01.09. 11:37

Orbán, takarodj? Y-GEN?

Lökjétek le Orbánt a Taigetoszról, rendben, de állítsatok ki valakit helyette! Cs. Bereczki Attila jegyzete

Hirdetés

Hirdetés

Mi nem titkolunk el semmit, mert nem vagyunk lakájmédia, hírt adtunk arról, hogy az Y-GEN nevű akármi tüntetést szervez Debrecenben február elsejére. A magyar kormány ellen. A német Angela Merkel magyarországi látogatása előtt. Ők említették Angelát, nálunk, a szerkesztőségben a legritkább esetben jön szóba az egyébként derék és nagy tiszteletet érdemlő européer amazon. Neuer, Müller, Schweinsteiger és Götze annál többször, mi már csak ilyen megveszekedett ördögfiókák vagyunk.

Angela, hmmm. . .

Meg akarják mutatni neki, hogy Orbán nem Magyarország. Tényleg nem az. Bár kötve hiszem, hogy egy olyan okos asszony, mint Angela ezt ne tudná. Tudniillik ő sem Németország. Elég hülyén nézne ki Bajorországgal a szoknyája alatt és Schleswig-Holsteinnel a fején. Orbánnak sincs a hátán a magyar róna, a belében pedig nem zötykölődik a Balaton, tehát nem Magyarország. Angela ezt vélhetően pontosan tudja. ß

Egyelőre azonban mi nem tudjuk, hogy mennyire kormányzóképes erő az Y-GEN, ha már kormányt váltana? Tényleg, mennyire vagytok azok? Odafértek már a sörhöz, fiúk?

Ha az Y-GEN együtt jár az Együttel, márpedig tudomásunk szerint egybekeltek, akkor széles társadalmi rétegek támogatásának hiányában munkálkodó politikai formációról van szó, legalábbis az összes 2014-es, de különösen az őszi önkormányzati választások tükrében. Tudjuk, a demokrácia elkerülhetetlen velejárója, hogy a vesztesek a vereség után még sokáig gúnyt űznek saját magukból, de joguk van hozzá. Minden elkúrt kormányzati intézkedés után valami civil (?) öntudattól vezérelve utcára menni annyira felesleges, mint megélhetési politikusnak etikai kódexet adni a kezébe.

Lökjétek le Orbánt a Taigetoszról, rendben, de állítsatok ki valakit helyette! Vagy legalább mondjátok meg, hogy merre kéne menni. Merre van a boldogság? Mi az alternatíva? A nagy Összefogás bizarr fúziónak bizonyult, meg is bukott tavaly áprilisban. Azóta különböző frusztrált szónokoktól halljuk, hogy orbántakarodj, de nem kell se Gyurcsány, se a Jobbik, se Bajnai, és vesszenek az eltékozolt 25 év szélhámosai! Kár a gőzért. Az elmúlt 25 évet a nép tette olyanná, amilyen volt. A nép emelt kormányra és a nép váltott le onnan. A nép nevelte ki a politikusait. A nép mi vagyunk, a felelősség pedig szétterül, elvész közöttünk.

Aki február elsején éppen nem lesz kormányváltó hangulatban, választhatja a DHK-Miskolc derbit a Tóciban.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés