Hirdetés

Hirdetés

Krasznai Tündi, ne menj a Parlamentbe!

2013.12.19. 12:19

Krasznai Tündi, ne menj a Parlamentbe!

Van ott adócsaló, feleségverő, pénzért bármire képes korrupt és szimpla hazug is. Szabó-Kovács Patrícia jegyzete

Hirdetés

Nem nézek tehetségkutató műsorokat. Nem élvezem, viccesnek sem tartom, ha a selejtezőben önismereti problémákkal küzdő, önjelölt sztárjelölteket aláznak meg durván megfogalmazott kritikákkal. Akkor sem, ha tényleg nem tudnak énekelni, előadni, szteptáncolni, acélcsövön furulyázni, 2 perc alatt elmondani az Iliászt.

Az X-Faktorban odáig jutottam, hogy láttam már a reklámját, és ugyanígy találkoztam Krasznai Tünde nevével is. Fogalmam sincs, hogy énekel a csaj, de a történet szempontjából mindegy is. A Parlament karácsonyi ünnepségéről van szó, itt került tiltólistára ugyanis a volt pornós debreceni lány. Az RTL Klub erre lemondta az összes X-faktoros szereplését, kiállva a debreceni lány mellett, mondván, ha  KT nemkívánatos személy az ünnepi műsorban, akkor a többiek sem lépnek föl.

Mióta nemkívánatos személy Magyarországon egy expornós? Ez nekem nem tűnt föl. Az esti szórakoztató műsorok a felnőtt filmek szereplőinek életéről szólnak, a Fókusz és az Aktív szorosan követi minden lépésüket. Legalábbis így volt ez egy időben, akkoriban hagytam végleg abba a tévézést. Nincs olyan RTL Klub- és TV2-néző, 10 éven felüli gyerek és szülő, aki ne tudná, kik ők, mivel foglalkoznak. Ez nem baj? Ettől nem kell megóvni a gyerekeket? Ideális szülők mellett egy ideális világban egy kisgyereknek fogalma sem kell legyen arról, hogy az, aki ott áll előtte és énekel, nemrégiben még más testrészeit használta szórakoztatásra. Csakhogy ma Magyarországon a pornósok sztárok, de minimum celebek. A nézők és a média karöltve teszik őket azzá. Mondják, hogy álszent vagyok, de szerintem ez komoly értékrendi probléma.

Ha már odáig eljutott valaki, hogy otthagyja az „ipart”, és megpróbál más, tisztességesebb módon boldogulni, talán méltányolni kéne. Nem, nem kell neki szobrot állítani, pozitívan diszkriminálni sem. Leginkább békén hagyni. Valahogy csak eljutott idáig, aztán majd kiforrja magát a dolog, és eldől, hogy sikerül-e valóban váltani. Vad Kati tudott élni az eséllyel, magyar szülők és gyerekek százezrei nézik a napi sorozatot, amelyben játszik. Igaz, a helyszín nem az Országház, de némelyik képviselő viselkedése, stílusa miatt időnként az sem különbözik sokban egy kuplerájtól.

A parlamenti ünnepség elvileg a gyerekek öröméről szól, gondolom. Nem biztos, hogy ilyenkor a természetesen tökéletes, maximálisan erkölcsös szülők elvárásainak kell feltétlenül megfelelni – úgysem lehet -, akik közül néhányan hőbörögnek, aztán talán hazamennek, és rákeresnek az interneten Tünde filmjeire.

Másrészt erkölcsi alapon jó néhány embert ki lehetne tiltani a parlamentből, azok közül is, akiknek pedig kötelességük bejárni oda. Ott a munkahelyük. Van köztük adócsaló, feleségverő, pénzért bármire képes korrupt és szimpla hazug, némelyikük talán pornófilmet is nézett már. Politikusoknak hívják őket.

Szabó-Kovács Patrícia

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés