Hirdetés

Hirdetés

Mi kell a nőnek?

2014.03.07. 21:43

Mi kell a nőnek?

Szerelmes férfiak, bizonytalan nőtársak, most megtudhatjátok! Vagy nem. Szabó-Kovács Patrícia jegyezete

Hirdetés

Mel Gibson, aki azonos című romantikus komédiájában ennek a kérdésnek igyekszik a végére járni, sajnos épp nincs kéznél. Pedig talán sok hölgynek ő kellene. Szóval mire is van szüksége egy igazi nőnek? Nőnapi ajándékra? Mindenképpen. De természetesen az nem elég. Kikérjük magunknak, hogy az évnek csupán egyetlen kijelölt napján ünnepeljenek bennünket, hiszen mindaz, amit a világ nekünk köszönhet, ilyen rövid idő alatt, pláne parancsszóra, illendőségből, bajosan törleszthető. Elvárjuk, követeljük a tiszteletet, törődést minden egyes napon. Nem mintha mi a férfiaknak ezt viszonoznánk… De nekünk kell, jár, és kész. Jó, nem mindenkinek vannak ilyen elvárásai, de sok nővel találkoztam már, aki így nyilvánult meg, miközben átvette a nőnapra kapott virágot.

Mi kell a férfinak? Egy közösségi oldalakon terjedő summázat szerint: kaja (ebbe én természetesen beleszámítom a sört is!) meg szex. És nagyjából tényleg. Mi kell a nőknek? Vicces, hogy nőként sem tudom cáfolni azt a szellemes kiírást, amin valószínűleg férfiak milliói röhögnek jóízűen: „Kik vagyunk? Nők! Mit akarunk? Nem tudjuk! Mikor akarjuk? Most!” Hát, valahogy így…

Virág, ékszerek, parfümök, szép ruhák? Nekem speciel egyik sem létszükséglet. Egyiktől sem érzek több megbecsülést, mint egy szeretetteljes öleléstől. Udvariasság, előzékenység, figyelmesség? De hiszen ezek természetesek, akkor indulunk nulláról, ha megkapjuk, és hiányoljuk, ha nem. Nem jár érte plusz pont. Kellene, hogy járjon? Talán. Illetve attól függ, honnan nézzük. Manapság egyre inkább. Persze vannak emancipált nőtársak, akik kikérik maguknak, ha előre engedik őket az ajtón, vagy fölsegítik a kabátjukat. De egyelőre nem ők vannak többségben.

Sok asszonynak az kell, hogy hagyják kiteljesedni a hagyományos női szerepben. Hadd legyen a családban édesanya, konyhatündér, gyöngéd és időnként gyönge is.
Másnak az, hogy okos, erős, határozott, potens lehessen, annak ellenére, hogy ezek még mindig inkább a férfi szerephez kapcsolódó jelzők. De minden nőnek kulcsfogalom a biztonság. Nem árt, ha anyagi is van, de érzelmi mindenképpen kell. Egyre többen akadnak, akik az előbbit szívesen teremtik meg maguknak, vannak, akik mástól fogadják, vagy éppen várják el. Viszont az utóbbihoz mindenképpen másik ember is kell. Hogy érezzük, szerethetünk és szeretve vagyunk. Gyerek, szülő, társ, barátnő, szomszéd, vagy mindezek együtt, a lényeg, hogy figyeljen ránk, törődjenek velünk, és hagyják, hogy mi is ezt tegyük.

Egyik típusban sincs viszont olyan hölgy, akinek ne lenne fontos, hogy szépnek, csinosnak, vonzónak érezhesse magát. Ehhez nem csak megfelelő külső, hanem igen, megfelelő férfi is szükségeltetik. Aki reggel is úgy néz ránk, mint egy istennőre, akkor is, ha ébredés után még dagadt a szemünk, és nem számít neki, ha nem kifogástalan a frizuránk. Aki nem várja el, hogy tökéletesek legyünk. Viszont nem csak Kylie Minogue vagy Eva Longoria tetszik neki szexi fehérneműben, a párját sem röhögi szembe olyankor, amikor az megpróbálja elhitetni vele – de leginkább saját magával – egy percre, hogy ő is jó nő, hovatovább a végzet asszonya.

Remek társ is kell, a kívánalmaknak megfelelőt találni nem könnyű ügy. De tapasztalatból tudom, hogy sikerülhet. Hiszen szeretjük, ha életünk párja segít a háztartásban, mosogat, porszívózik, ha épp nem érünk rá, anyja helyett anyja a gyerekeknek, főz, mos, vasal. Azt viszont elvárjuk, hogy ezt úgy tegye, a hagyományos férfi szerep egy pillanatra se sérüljön: legyen erős, hihetetlenül férfias kisugárzással, tesztoszterontól duzzadó. Hogy ezt hogyan tudja megoldani? Kit érdekel? Csak csinálja!

És mindezek mellett az igazi társ legyen minimum gondolatolvasó, hogy legtitkosabb, talán magunknak sem bevallott vágyainkat kitalálja és megvalósítsa. Mission Impossible-rajongók előnyben.

Most, miután mindezeket sorra veszem, rájövök, mennyire könnyű felelni a kérdésre, mi kell a nőknek, hogy jól érezzék magukat. A válasz rövid és egyszerű. Minden.

Szabó-Kovács Patrícia

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés