Hirdetés

Hirdetés

Orbán-lagzi, amihez nem elég a vörös szőnyeg

2013.09.07. 08:47

Orbán-lagzi, amihez nem elég a vörös szőnyeg

Hátha valamelyikük úgy dönt, Debrecenben mondja ki a boldogító igent. Szabó-Kovács Patrícia jegyzete

Hirdetés

Mert szerencsére Orbán Viktornak van még három lánya.

Viszonylag olcsó megoldás lenne, ha csupán valami puccos díszletre lenne szükség a miniszterelnök lányának esküvőjén, mondjuk egy tekintélyes, süppedős vörös szőnyegre. De sajnos ez Magyarországon nem elég: utat kell építeni. Na jó, csak kátyúzni. Természetesen ez a lagzi olyan társadalmi esemény, ami közfigyelemre tart számot. Mindennek rendben kell lenni. Nem drága hát a családnak semmi, főleg, ha nem ők, hanem az adófizetők finanszírozzák. Elég nehéz lenne mással magyarázni, hogy a Közútkezelő munkatársai az eseményt közvetlenül megelőzően vonulnak ki éppen azt az utat javítani, ami az esemény helyszínére vezet. Micsoda véletlen! Hihetetlen egybeesés! Azt is el tudom képzelni, hogy ezért fejek fognak porba hullani. Na nem azé, aki kitalálta vagy engedélyezte – gondolom, nemigen volt más lehetősége – hanem azé, aki újságíróknak a tényt elismerte, megerősítette. Nem okos dolog. A Fidesz kommunikációs sémájába legalábbis semmiképp nem illik bele. Nem az ő módszerük.

Egyébként meg mi a fenén vagyunk annyira meglepődve? Nem kell ahhoz Orbán Viktornak születni, miniszterelnökké válni, hogy a politikusok elintézzenek maguknak ezt-azt. A „minden szentnek maga felé hajlik a keze” analógiájára egy távolról sem szent politikustól sem várható el, hogy ne azt tegye – természetesen közpénzen – ami neki, a családjának a legjobb. Ki nem hallott még Debrecenben olyan aszfaltozott útról, vagy látott olyat maga is a város szélén, a világ vége után két megállóval, szinte lakatlan terület közepén, amiről mindenki, akarom mondani a sok rosszindulatú, pletykálkodó irigy azt sutyorogja, hogy csak azért van rendben, mert bár az utcában csak három család lakik, de az egyik minimum önkormányzati képviselő?

Ha pedig ez tényleg így működik, miért ne építhetne a miniszterelnök egy jeles alkalom miatt utat? Vagy miért akadna fönn ezen bárki? Itt, az ország második legnagyobb városában bőven lenne mit helyrehozni. Tucatjával akadnak olyanok a legfrekventáltabb utak között is, ahol nem lehet nyelvünk elharapása nélkül végigautózni. Persze, ha az istenadta nép a nyelvét másra, esetleg gyorsabb csapásszámmal arra használná, hogy azokat fényezze, akik a pénzes ládán ülnek, talán már régen jobb lenne a helyzet.

Így marad a remény, hogy Orbán Viktor három hajadon lánya közül legalább az egyiknek arra szottyan kedve, hogy Debrecenben menjen férjhez. Akkor talán a városunkba vezető főutat is méltó állapotba hoznák...

Szabó-Kovács Patrícia

Hirdetés

Hirdetés