Hirdetés

Wellness helyett badness

2014.02.15. 10:25

Wellness helyett badness

Újgazdagok, Debrecenben lenne erre igény? Szabó-Kovács Patrícia jegyzete

Hirdetés

Hirdetés

Időről időre összeakadok ismerősökkel, akik hosszasan sorolják, mennyire fáradtak, mert épp most szállt le a repülőgépük, értek haza Thaiföldről, a Kanári-szigetekről, Japánból vagy Hawaiiról. Ilyenkor mindig megkérdezem, dicsekszenek-e, avagy panaszkodnak? Ha utóbbi, akkor az a javaslatom, nem kell olyan messzire menni, fárasztó, tizenórás repülőutakat megtenni, helyben, belföldön is lehet kellemes napokat tölteni. És ha a wellness is derogálna már valakinek, mert „uncsi” a jacuzzi, masszázs, szauna és egyéb kényeztetések, van ötletem, hogyan lehet változatosságot csempészni unatkozó és nyafogó milliomosok szürke hétköznapjaiba. Szerencsére nem csak nekem, ezen remekül lehet egy „szellemi hasmenés” keretei között ötletelni, ahogy tettük egyik kedves barátommal.

Tudom, hogy léteznek már városi közgazdászok részére ismeretterjesztő tréningek. A jól kereső menedzserek elmennek vidékre földet művelni, fejni, egyáltalán, megismerkedni azzal, melyik állatból folyik a dobozba kerülő tej, hogyan terem a répa, ilyesmik. Mi viszont arra gondoltunk, wellness helyett igazi kuriózum lehet a badness, ami vonzó turisztikai célponttá tehetné Debrecent, úgyis lecsúszóban van városunk az itt töltött vendégéjszakák tekintetében.

Többféle programcsomag közül választhatnának az izgalomra vágyó vendégek. Vagy saját autóval közelítik meg a hotelt, - ami természetesen egy vasúti átrakó pályaudvar közvetlen közelében található - vagy leselejtezett DKV járművekkel, melyek kizárólag vasár- és ünnepnapi menetrend szerint közlekednek. Amennyiben az autójukat használnák, a csomag tartalmazza a drága fényezés megkarcolását másnap reggelre, a benzin leszívását a tankból, valamint a kerekek leengedését. A recepción idegen nyelvet garantáltan nem beszélnek, a magyart kétféle szlengben, lehet választani, vagy rapper, vagy „öribarinő” stílusban kommunikálhat a vendég. Ha a kalandor esetleg indulna valahová, mondjuk egy közeli kirándulásra, azt vagy az említett DKV buszokkal, gyalog, esetleg kimustrált kerékpárral tehetné meg, olyannal, amiről garantáltan 2 lépésenként leesik a lánc. A hotelba térve, fáradtan a következőkre lehet számítani: frissítő zuhany kollégiumi színvonalú zuhanyzóval a folyosó végén, zuhanyrózsa-igény esetén a szerelvényről az exigens vendég gondoskodik. Kézmosó a zuhanyzó mellett, illemhely az udvaron, papír sehol. Víz vagy van, vagy nincs. Ha van, váratlan időközönként jéghideg vagy tűzforró. Áram ugyanígy: vagy van, vagy nincs, az internet szaggat és folyamatosan ledob. Térerő csakis kiszámíthatatlanul. Ha valaki még mindig úgy érezné, hogy nem elégítették ki kalandok és újdonság iránti vágyát, kirándulásra is befizethet: célállomás Bodaszőlő vagy Bagamér, ahonnan gyalogosan, pénz nélkül, viszont feltűnő ékszereket viselve kell visszajutni a hotelba.

Ellátás szintén választható: apartman esetén teljesen felszerelt konyhával, ahol semmilyen eszköz nem működik, tárolási és hűtési lehetőség az ablakpárkányon, vagy all inclusive. A konyhafőnök kizárólag lejárt szavatosságú, külföldről beszerzett, génkezelt, ízfokozókkal és tartósítókkal kezelt alapanyagokból varázsolja asztalra a fogásokat, elkészülésük után minimum három nappal, dermedt hidegen. Mindezeket a szolgáltatásokat természetesen szemérmetlenül sok pénzért veheti igénybe, aki már unja Phuket, Miami vagy Barcelona négy-öt csillagos szállodáit és a folytonos kényeztetést.

Ha valaki ebben a hotelban kibír egy hetet, utána biztos nem fog túlzott igényekkel külföldre indulni, de legalábbis biztosan elégedetten, kisimulva tér haza.

Szabó-Kovács Patrícia

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés