Hirdetés

BUZI !!!!

2014.11.10. 11:36

BUZI !!!!

Volt ő már Mágenheim doki meg John Malkovich magyar hangja. Szakács Béla írása

Hirdetés

Hirdetés

Az igazán érdekes dolgok nem személygépkocsiban ülve történnek. Gyalogosan, kerékpáron csorogva vagy buszon villamosan közlekedve látunk, hallunk szokatlan eseményeket. A minap is utazok a villamosan, egykedvűen miközben kószáló gondolataimat próbáltam összefésülni. Közben hallom mellettem három fiatal, két fiú és egy lány arról beszél, hogy valamelyikük le meri-e köpni a villamos ablakára kihelyezett plakátot.

Egy kulturális rendezvényt hirdetett. November 10-én este ugyanis egy népszerű Kossuth-díjas színművész lép színpadra Debrecenben. Volt ő már Mágenheim doki meg John Malkovich magyar hangja. Most önálló estjét hirdetik ahol például Cseh Tamás- és Leonard Cohen-dalokat is énekel.

– Na leköpöd? – heccelték egymást a fiatalok.
– Gyáva vagy!!!

A fiatalember aztán előkotorászott egy tollat a táskájából, és nagy betűkkel ráírta a palkátra BUZI!! Majd még két felkiáltójelet odaírt, mondván, három a magyar igazság, egy a ráadás. A végeredmény ez lett. BUZI!!!!

A villamoson, akik látták az esetet, döbbent csendben ültek. Közvetlenül a plakát alatt ülő idősebb úr ocsúdott elsőként. Kimérten felállt, leszedte a plakátot és összehajtogatta. Még mielőtt leült, belenézett a fiatalember szemébe és megkérdezte.

– Édes fiam, ha a te plakátod díszelegne itt, mit gondolsz, milyen jelző kerülne rá? Netalán az, hogy ember?

Válasz nem érkezett. Még gúnyos kuncogás sem. Kínos csönd következett, majd mikor a Bem téren megállt a villamos, gyorsan és csenben távozott a három fiatal.

A villamoson sem kommentálták az esetet. Ám akik tanúi voltak a jelenetnek, akkor azt érezhették, hogy a lehető legjobb megoldás született.              

Szakács Béla debreceni lakos
A CAMPUS RÁDIÓ támogatásával
EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK!

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés