Hirdetés

Hirdetés

Focista pénzek

2015.01.18. 10:04

Focista pénzek

A leggyengébben fizetett magyar játékos is minimum havi 300 ezer forint keres egy hónapban. Szakács Béla írása

Hirdetés

Hozzávetőlegesen annyira mozgok idegenül a magyar futball világában mint Gáspár Győzike egy könyvtárban. Már rég nem értek semmit, a kongó stadionokat a furcsa eredményeket, de legfőképpen azt, hogy miért éri meg  a tulajdonosoknak ekkora pénzeket kifizetni egy-egy labdarúgónak.

Kezembe került a Sport Plusz című hetilap január 9-i száma melyben az NB1 legjobban fizetett játékosait mutatták be. Gondoltam, ezt a lapot a fociklubok szénné perelik mert ekkora pénz a világban sincs. Mielőtt rátérek a bérekre, gyorsan elmondom, a lap azt állítja, ezek CSAK alapfizuk. Erre rájön még a győzelmi prémium vagy a nemzetközi kupamérkőzéseken elért eredmények honorálása. (Mondjuk erről nem beszélhetünk, mert efféle sikerek mostanában nem voltak.)

A körülbelül 30 legjobban fizetett focista között az élen Juhász Roland áll 6.4 milliós havi jövedelemmel. Őt követi Gera Zoltán, Lauth és Lamah 6 millióval. A gólkirályjelölt Nikolics 5 milliót keres. De nem panaszkodhat a Puskás FC három játékosa sem, ugyanis Czvitkovics, Lencse és Tischler 2,5-3 millióval gyarapszik egy hónapban. A lista végén két debreceni is ott van 2,5 milliós fizetéssel.

Egyébiránt a lap szerint a leggyengébben fizetett magyar játékos is minimum havi 300 ezer forint keres egy hónapban. Ennyit kap pl egy az ifiből felkerül sportoló.

Annyit azért tudok, hogy a fejlettebb focikulturával rendelkező országokban ennél lényegesebben nagyon pénzek röpködnek. Ám én még olyat nem olvastam egy angol, német vagy spanyol első osztályú mérkőzésről, hogy 50 fizető nézte a produkciót. Hazánkban erre már volt példa. Többször is. Egy Lyuhász Lyácint Bt koncerteten is lényegesen többen vannak, még akkor is ha a buli nincs meghirdetve.  Kimondom: mérhetetlenül irigy vagyok ezekre a mesés pénzekre. És gondolom ezzel nem vagyok egyedül.

Szakács Béla

Hirdetés

Hirdetés