Hirdetés

Hirdetés

Miért nem néztem a focivébét?

2014.07.14. 13:07

Miért nem néztem a focivébét?

A foci VB férfias dolog, mint az alkoholizmus, a ketrecharc vagy a slusszkulcs.  Szakács Béla írása

Hirdetés

Mit csináltam július 13-án vasárnap? Nem titkolom. Elfelejtettem megnézni a 2014-es focivébét. Jó ciki, mi? Ez van. Sűrű nap volt. Társasházi ping-pong versenyt rendeztünk, utánnna grillezés és közben plakátokat is készítettünk egy leendő a garázsvásárra. Este 9 után játszottunk még egy levelező ping-pong meccst bányászlámpával a fejünkön, hogy legyen világitás. Na úgy este fél tíz körül eszméltem, hogy megy a vébé, de akkor már késő volt. Bebuktam az elejét. Akkor meg már mit ér az egész. A legjobban amúgy is azt tetszett, hogy a játékosok keresztbe tett karral ráfordulnak a kamerára. Különösen Demikélisz, az argentin legenda alakítása fogott meg, akit rövid hajjal alig ismertem meg.

Mi legyen most, gondoltam? Ha elmondom az igazságot az összes barátom rajtam röhög, lesz aki megvet, lesz aki kiutál. Mert a foci VB férfias dolog, mint az alkoholizmus, a ketrecharc vagy a slusszkulcs! Hátmégha kitudódik, hogy 21.45-től a Legátó című régi magyar filmet néztem a Dunatévében Orosz Lujza és Hegedűs D. Géza főszereplésével. . .(Annak is lemaradtam az elejéről).

Akkor döntöttem úgy, hogy inkább hazudok a közvéleménynek. Áldozatot hoztam és dirrekt nem néztem (ezt találtam ki). Bárányom nincs, amit legyilkolásszak, így aztán magamat büntettem egy nemes cél érdekében. Megható emberi cselekedetem üzenete a felismerés, amellyel akár  transzcendens izébe is eshettem volna, ha tényleg szándékosan hagyom ki a meccset. Arra jutottam, ha megteszem e áldozatot, akkor a magyar foci legalább az EB-re kivánszorog. Pintér Attilával! (Kérem, ne röhögjenek!) Úgy beleéltem magam, hogy hétfőre el is hittem. Áldozatot hoztam a magyar futball érdekében.

Már csak egy kérdésem maradt. Ők, a magyar focisták, mikor hoznak ekkora áldozatot?

Szakács Béla debreceni lakos
Az  FM90 Campus Rádió  támogatásával

FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK!

Hirdetés

Hirdetés