Hirdetés

Nem a Cselzi miatt égtünk

2014.08.11. 12:45

Nem a Cselzi miatt égtünk

Nem értem miért nem tanultak a korábbi stadionavatók bakijaiból a szervezők. Szakács Béla naplója

Hirdetés

Hirdetés

Annak idején én is fociztam. A mára már legendás Szamossályi TSZ SK – Csenger ifi meccsen kezdőként léptem pályára. Skrizofén helyzet volt. Szomosújlakon éltem de Csengerben születtem ám sályiban játszottam. Megfogadtam, ha gólt lövök nem mutatok be örömtáncot. Nem volt rá szükség mert a  csengeri srácok öt nullra lealázzák csapatunkat. Ráadásul ez focipálya avató meccs volt. Ott trónolt a nézőtéren a helyi Tsz elnök, a párt tikár a KISZ titkár  a pap meg mindenki. Arra viszont tisztán emlékszem, hogy beszédet nem mondtak. Még talán szalagot se vágtak át.

Nyilván a Szamossályi focistadion kábé olyan messze van a most felavatott Fradi stadiontól, mint maguk a zöld fehérek a Cselzitől. Bár az 1:2 szoros meccsre utal, ám valljuk be ha ez tétre megy akkor Murinnyó fiai bepakolnak vagy hetet a hálóba. Nincs is ezzel probléma. A stadion szép meg minden. Kellenek is ezek a létesitmények én amondó vagyok. De ezek a megnyitók, a stadionavatók néha kínosra sikerednek. És nem a vereség miatt.

Biztos van néhány jó képességű protokol szakember, médiamenedzser egyszóval ehhez értő ember. Hol voltak ezek most? Nyaralni? Vagy nem kapnak száz százalékig szabad kezet a munkájuk elvégzéséhez? Sajnos boritékolni lehetett előre a kínos helyzeteket. A hiteltelen pátoszi mozdulatokat, szavakat. Nem értem miért nem tanultak a korábbi stadionavatók bakijaiból a szervezők. Szerintem Engelbrech Zolinak vagy Giron Zsoltinak is nagyobb az ázsiója egy efféle eseményen. Noha nem ők a legnagyobb fradi legendák.

Valamiért nem tudunk normálisan, önfeledetten ünnepelni. Mióta pedig a politikusaink teljesen, de komolyan mondom TELJESEN  más dimenzóba kerültek a helyzet még tragikusabb. Kedvem lenne a 600 lelkes Szamosújlakon egy 1850 fős stadiont építeni és marhára nem hívni meg a nagykutyákat. Csak focistákat és focibarátokat. Olyanokat akik aggódnak e gyönyörű játék jövőjéért. Tisztaságáért.

Szakács Béla debreceni lakos
Az  FM90 Campus Rádió  támogatásával
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK!

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés