Hirdetés

Hirdetés

Titkos módot rejtettek el a Facebook Messengerben

hvg

2019.03.04. 09:53

Titkos módot rejtettek el a Facebook Messengerben

Mutatjuk, hogyan aktiválhatja.

Hirdetés

A Facebook Messenger fejlesztői még 2018 októberében megígérték, a felhasználók megkapják a (minden szempontból jobb) sötét módot, ez azonban eddig nem történt meg.

Most egy kis trükkel viszont elérhetővé vált a funkció.

Az elmúlt néhány hónapban egyre több szolgáltatás fejlesztői lebegtették be, hogy megcsinálják az úgynevezett „sötét módot”, vagyis azt, amikor a szolgáltatás nem fehér, hanem fekete alapú oldalon jelenik meg. Mindez azért is fontos, mert nemcsak a szemünket kímélheti, hanem az akkumulátort is, hiszen a kijelző így kevesebb energiát fogyaszt.

Ilyen megoldással rukkolt már elő a Microsoft a Windows 10 esetében, a Google a Chrome böngészővel, de ezt léptette életbe a YouTube, és ez várható majd az idén érkező Android Q-ban is. A Facebook Messenger fejlesztői még a tavaly októberi nagy frissítésnél jelentették be, hamarosan sötét módban is lehet majd használni az üzenetküldő alkalmazást, amit január óta már használni is lehet – igaz, csak a kiválasztottaknak. Most viszont egy trükk segítségével szinte bárki hozzáférhet.

Az XDA Developers szúrta ki azt az easter egget, vagyis titkos kis meglepetés funkciót, amit a fejlesztők a Messengerben rejtettek el, és amivel bekapcsolhatóvá válik a sötét mód.

Ehhez nem kell mást tenni, mint:

  • elküldeni egy ismerősünknek a hold hangulatjelet,
  • teljesen bezárni a Messengert,
  • ismét megnyitni, majd hosszan rábökni az elküldött emojira,
  • a felugró Beállítások ablakban pedig átpöccinteni a témát a Sötét módra.

Ezek után már szabadon választhatjuk ki, hogyan szeretnénk használni az üzenetküldőt. A trükk működik az androidos készülékek, valamint iPhone-ok és iPadek esetében is.

Ha mégsem működik elsőre, akkor sem kell kétségbe esni. Érdemes lehet frissíteni a Messengert, újraindítani a mobilt, vagy újratelepíteni a Messengert.
Facebookmessenger

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés