Hirdetés

Globális összeomlás a Facebooknál

borsodihir.hu

2019.03.14. 13:48

Globális összeomlás a Facebooknál

Az Instagram és a WhatsApp is akadozik.

Hirdetés

Hirdetés

Március 13-a óta küszködik a Facebook és a közösségi oldalhoz tartozó többi szolgáltatás, az Instagram és a WhatsApp is, melyek a világ több pontján még most is csak akadozva futnak. A problémák változatosak, ami viszont közös, hogy sokakat érintenek – írja a HVG.hu.

Ilyen még nem volt

A BBC azt írja, ez az eddigi legsúlyosabb üzemzavar, amit a Facebook rendszereiben tapasztaltak. Hasonló korábban 2008-ban fordult elő, abban az időszakban, amikor az oldal még „csak” 150 millió felhasználóval rendelkezett. (Ez a szám mostanra 2,3 milliárdra nőtt, de ekkora bázis mellett se volt gyakori, hogy órákon át kínlódva menjenek az oldalak.)

A szerda délután fellépett hiba először a Facebook rendszerében jelentkezett, majd a szolgáltatáshoz tartozó többi programban, az Instagramban, a Messengerben és a WhatsAppban is felütötte a fejét. A helyzet ma reggelre jobb lett ugyan, ám még most is akad olyan ország, ahol továbbra sem hibamentesen üzemelnek a szolgáltatások.

Nem támadásról van szó

A Facebook hivatalos tájékoztatásában nem közölte, mi okozza a rendellenes működést, azt azonban cáfolták, hogy az oldalak bármelyikét célzott kiber- vagy túlterheléses támadás (DDoS) érte volna. Az NBC ezzel kapcsolatban azt írta, a leállás és körülményei inkább az adatbázist érintő hibára utalnak.

Akit érdekel az alábbi oldalon figyelheti, hogy a sárga pálcikák mikor váltanak zöldre, azaz hol sikerül a hibát elhárítani: https://developers.facebook.com/status/dashboard/
Facebookleállásüzemzavar

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés