Hirdetés

Hirdetés

A pornóbotrány miatt szigorít a Google

2019.07.19. 18:34

A pornóbotrány miatt szigorít a Google

Javítanak az inkognitó módon.

Hirdetés

Miután kiderült, hogy a pornóoldalak inkognitó módban is követik a felhasználóikat, adataikat pedig eladják, a Google szigorít a Chrome inkognitó módján – írja a Bitport. Nem volt újdonság, hiszen évek óta írnak róla a szaklapokban, hogy a Google Chrome inkognitó módban is pontosan leköveti, merre járunk a neten. Azt ugyanis nem is ígérte, hogy nem teszi. Csupán annyit ígér, hogy a Chrome nem menti a böngészési előzményeket, a cookie-kat és a webhelyadatokat, az űrlapokon megadott adatokat.

Tevékenységünk pedig nem a Google számára lesz láthatatlan, hanem csak a meglátogatott webhelyeknek, a munkaadónknak vagy iskolánknak és az internetszolgáltatónknak.

Kiderült, még ez sem igaz, mert például a pornóoldalak nagyon is tudták követni, ki merre kalandozik, és egész szép kis profilokat tudtak összerakni a felhasználóik szexuális preferenciáiról. Egy, a közelmúltban publikált tanulmány szerint azonban nemcsak felhasználták, hanem 93 százalékuk el is adta az adatokat harmadik félnek. És nem csak a felnőtt iparágban mozgolódó cégeknek, hanem olyan vállalatoknak is, mint az Oracle, a Facebook vagy a Cloudflare.

A Google most úgy döntött, eltávolít a böngészőből egy olyan módszert, amivel a webhelyek azonosíthatják a látogatóikat. A változás a böngésző július végén megjelenő 76-os kiadásától lesz éles. A cél eléréséhez mindössze annyi kellett, hogy módosították a FileSystem API viselkedését. Ez az API inkognitó módban le van tiltva, hogy az így megnyitott webhely ne követhesse a felhasználót.

A webhelyek azonban megnézhetik a FileSystem API elérhetőségét, és ha hibaüzenetet kapnak, akkor azt úgy azonosítják, hogy a felhasználó inkognitó módban van, és más felhasználói élményt nyújthatnak.
google

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés