Hirdetés

Telefonteszt: LG K22

https://themobiltrend.com/

2020.11.05. 07:45

Telefonteszt: LG K22

Nem akar többnek látszani, mint ami valójában.

Hirdetés

Hirdetés

Az LG készülékei az utóbbi években nem tudnak igazán átütő sikert elérni a mobilpiacon. Egy szűkebb vásárlóréteg esküszik a gyártó eszközeire és elégedett velük, azonban széles körben nem örvendenek túlzott népszerűségnek. Nemrégiben megjelent az LG Velvet, mely egy igazán szemrevaló telefon és hardverezettég terén is rendben van, azonban itt az árazással lőtt mellé véleményem szerint a gyártó. Nemrégiben a low-budget kategóriában dobtak piacra egy modellt, melynek a neve a K22-es. Lássuk is, hogy mire elég a gyártó új, alsó kategóriás mobilkészüléke.

A dobozból kicsomagolva az jut először eszembe (nem csak a színe miatt), hogy a K22-es egy igazi kis szürke egér. Semmi feltűnő dolgot vagy egyedi megjelenítést sem lehet megfigyelni az eszközön, ami nem feltétlenül baj, de a műanyag burkolat minősége hagy némi kívánnivalót. Kijelzője egy 6,2″-os IPS LCD panel, mely 720×1560-as felbontással, valamint 287-es értékű pixelsűrűséggel rendelkezik. A kijelző fényerejével itt is akadnak problémák, de mégsem annyira zavaró, mint az LG K51 esetében. Ettől eltekintve egyéb paraméterei sem kényeztetnek el. A mai viszonylatokban már karcsúnak mondható 2 GB RAM-ot és 32 GB belső tárhelyet kapunk, mindezek mellett pedig egy Snapdragon 215-ös processzor és egy Adreno 308 GPU található meg. Az energiaellátásáért pedig egy 3.000 mAh-es kapacitással rendelkező akkumulátor a felelős, melyet micro-USB porton keresztül tudunk tölteni.

Górcső alá véve a készülék hátlapját és a kameraszigetet, úgy két egységet láthatunk. A főkamera 13 MP-es, míg a makró szenzor 2 MP-es értékkel rendelkezik, míg az előlapi kamera 5 MP-es lett. Elvárások nélkül kezdtem el fotókat készíteni, de kellemesen csalódtam. Ezeket a paramétereket figyelembe véve és ehhez mérve a telefont, viszonylag értékelhető képeket lehet kisajtolni belőle. Járt már a kezemben drágább eszköz is, mely véleményem szerint majdhogynem rosszabbul teljesített ezen a téren.

Videókészítés terén sem kell nagy csodára számítanunk, de (ismételve magam) vállalható felvételt lehet a K22-vel rögzíteni 1080p/30fps beállítással. Ugyan zajszűrést és stabilizátort sem kapunk, a fókusz nagyjából rendben van és nem ugrál. A videón az én kezem nem volt stabil és a beremegés ennek köszönhető, így ne a mobil kontójára írjuk ezt fel.

Ahogyan a kicsomagoló videón is látszik, kapunk egy szilikon tokot is a K22 mellé a gyártótól, valamint nem maradt ki a 3,5mm-es Jack csatlakozó sem az eszközből. Ezek a dolgok le is fedik az egyéb pozitívumok listáját. Megközelítőleg 40.000 Ft-ért tudjuk megvásárolni a mobilkészüléket. Vegyes érzéseim vannak az LG K22-vel kapcsolatosan, mert a hardverezettségét tekintve igencsak gyengécskének mondható, de meglepő módon a felhasználólémény a teszt folyamán részemről teljesen rendben volt. Azonban mégiscsak az a véleményem, hogy ennél olcsóbban is hozzájuthatunk egy hasolnó tudású telefonhoz, de nem szabad haragudni az LG készülékére sem. Ami igazán szimpatikus volt számomra benne, hogy nem akar többnek látszani, mint ami valójában. Emiatt szerethető lehet annak, aki mégiscsak e mellett a modell mellett teszi le a voksát.

Svidró Márk

További cikkek a témában ITT

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés