Hirdetés

Ezek a leggyakoribb magyarországi keresések 2020-ban

MTI

2020.12.09. 11:03

Ezek a leggyakoribb magyarországi keresések 2020-ban
A legtöbbször beírt szó nem is kérdéses (Fotó: Freepik)

Az idén elhunyt Benedek Tibor és Gesztesi Károly neve is a listán.

Hirdetés

Hirdetés

Magyarországon, csakúgy mint világszerte, a koronavírus vezeti a legfelkapottabb Google-keresések 2020-as listáját. A Google december 9-én hozta nyilvánosságra a 2020-es keresési trendeket, amelyek egyedi betekintést engednek abba, mi érdekelte leginkább a világot és Magyarországot idén. A top 10-es listák több mint 70 ország legnépszerűbb témáit fedik le többek között a popkultúra, sport, zene, politika és hírek terén.

A magyar abszolút lista élén a globális listával megegyezően a koronavírus áll. Ezt követi az amerikai elnökválasztás és az online oktatást segítő Google Classroom, majd a Telex kifejezés. A top 10-es listára felkerült még Benedek Tibor, Gesztesi Károly és Kobe Bryant, valamint a koronavírus-térkép és a Magyar Közlöny is.

A sorozatok közül a Mintaapák, a Bátrak Földje és a Mellékhatás voltak a legkeresettebbek, a könyvek között a Kisasszonyok, a 365 nap és a Vaják kerültek az élre. 

A sporteseményeknél a Magyarország-Izland mérkőzés és a Kézilabda EB, a videójátékok közül pedig az Among Us és a Valorant érdekelték leginkább a magyar internetezőket. 

A közlemény emlékeztet, 2019-ben Magyarországon az önkormányzati választások, globálisan pedig az Indiai-Dél-Afrikai krikettmérkőzések vezették a legfelkapottabb Google-keresések listáját. 

A teljes 2020-as listákat ezen az oldalon lehet megnézni.

googletoplistakeresés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés