Hirdetés

Forradalmi innováció a Xiaominál: viszlát, kábelek!

themobiltrend.com

2021.02.03. 07:40

Forradalmi innováció a Xiaominál: viszlát, kábelek!

+Videó

Hirdetés

Hirdetés

Egy egészen elképesztő új technológián alapuló töltési eljárást mutatott be január 29-én a technológiai ipar egyik legnagyobb gyártója, a Xiaomi. A Mi Air Charge Technology teljes mértékben forradalmasítja az általunk eddig ismert és elterjedt töltési technológiákat. Nem lesz szükségünk kábelekre, illetve töltőpadra sem mindehhez.

Legegyszerűbben megfogalmazva: a készülék képes vezeték nélkül kommunikálni a töltőállomással, és az abból érkező jelet energiává alakítja. A töltőállomás beépített antennái meghatározzák a mobil pontos helyét, míg a fázisvezérlő tömb csatlakozik a közelben lévő eszközhöz a “beamforming” technológia segítségével. A vevőantennatömb (amely 14 antennából áll) a töltőállomástól érkező jelet alakítja át energiává, amit az egyenirányító áramkör segítsége tesz lehetővé.

Mi Air Charge Technology

Több készülék is tud egyidejűleg csatlakozni a Mi Air Charge állomáshoz, de a töltő és a mobilkészülékek közötti akadályok ronthatják a töltés hatékonyságát, ami jelenleg az 5 W-os töltést támogatja. Amennyiben a technológia széles körben elterjed és tovább fejlesztik, úgy nem hangzik tudományos fantasztikumnak az a tény, hogy akár több háztartási berendezésünk is e-módon legyen üzemeltethető az otthonunkban. Így elhozva azt a nem is oly távolinak tűnő jövőt, ahol lakótereink szinte teljesen vezeték nélküliek legyenek. Ugyan egyelőre ez még merész elképzelés, de az tagadhatatlan, hogy a Xiaominak sikerült egy olyan mértékű forradalmi innovációt piacra dobnia, amilyenre már rég nem volt példa a gyártók között.

Svidró Márk
TheMobilTrend blog
További tartalmak a témában ITT

Xiaomi

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés