Hirdetés

Telefonteszt: Samsung Galaxy A12

themobiltrend.com

2021.02.17. 07:20

Telefonteszt: Samsung Galaxy A12

Többet szeretne mutatni, mint amit valójában nyújtani tud. +Videó

Hirdetés

Hirdetés

Hamarosan terítékre kerülnek a Samsung népszerű A51 és A71-es készülékeinek utódai, viszont addig sem hagyott minket unatkozni a gyártó, mivel megjelent a Samsung Galaxy A12-es. Az alsó kategóriába pozicionálta a gyártó az eszközt, ahol bizony komoly harcok folynak a vásárlók kegyeiért, így nincs könnyű helyzetben az A12. Vajon tudja teljesíteni az eszköz a hozzá fűzött reményeket és elvárásokat? Most kiderül!

Elővarázsolva az A12-őt a csomagolásból a mobil előlapja nem igazán tartogat különösebb meglepetéseket, mivel szinte minden Samsung telefon ugyanúgy néz ki. A hátlap már kicsit izgalmasabb, mert nekem kifejezetten tetszik a dizájn, különös módon a kamerasziget kialakítása. Azonban az anyaghasználatról ez nem mondható el. Tapintásra azonnal a régi J szériás telefonok kopogós műanyagának emléke sejlett fel bennem. Hiába próbálta a cég egy kis plusz textúra hozzáadásával ezt az “olcsó” érzést tompítani, szerintem ez nem sikerült a legjobban. A kijelzőt tekintve sincs különösebben elkényeztetve a felhasználó, mivel a 6,5″-os IPS panel 720 x 1600-as felbontással és 264-es értékű pixelsűrűséggel rendelkezik, de legalább a fényerővel nincs nagyobb gond. Pozitívum, hogy 4 GB RAM került a készülékbe, és mellé kapunk 64 GB tárhelyet is, mondjuk a nem éppen combos Mediatek MT6765 Helio P35 (12nm) típusú processzor némileg rontja az összképet. A grafikus feladatok elvégzéséért pedig egy PowerVR GE8320 GPU a felelős. Attól viszont nem kell tartanunk, hogy napközben kapkodni kellene a töltőnkért, hiszen ezt a hardvert vígan kiszolgálja az 5.000 mAh-es kapacitású akkumulátor, ami 15W-os gyorstöltésre képes.

Megvizsgálva a kamaraszigetet, úgy igazán jónak tűnik a felhozatal. Kapunk egy 48 MP-es széles, egy 5 MP-es ultraszéles, egy 2 MP-es makró és egy 2 MP-es mélységérzékelő szenzort, míg szelfi képeket a 8 MP-es előlapi kamerával lőhetünk. Azonban a végeredményről ez már korántsem mondható el, mivel nagyjából a futottak még kategóriáról beszélhetünk és klasszikus példája annak a mobil, hogy többet szeretne mutatni, mint amit valójában nyújtani tud. Ez különösképpen igaz, ha makró fotót szeretnénk készíteni. Nem egyszerű belőni a megfelelő fókuszt és amennyiben ez mégiscsak sikerül valamilyen csoda folytán, akkor sem szabad túl sokra számítanunk. Ugyan meg kell említenem azt a tényt, hogy az időjárási viszonyok közel sem voltak optimálisak a tesztképek fotózásakor.

A videófelvételek készítésekor sincs sok lehetőségünk variálni, mert kizárólag 1080p/30fps beállítással van lehetőségünk megörökíteni a kívánt pillanatot. Számomra ez azért érdekes, mivel a Samsung eszközei mindig kiemelkedtek a sorból ezen a téren, így emiatt is kicsit csalódott vagyok.

Gyakran vagyok bajban a végszó megírásakor, mert nagyon igyekszem pártatlannak maradni és a lehető legtöbb jó tulajdonságot felfedezni a tesztelt mobiltelefonban. A Samsung Galaxy A12-ben mindenképpen érdemes kiemelni pozitívumként a kijelző fényerejét és nagyobb méretét (nem a megjelenítő minőségét értem ezalatt), illetve a nagy kapacitású 5 000 mAh-es akkumulátort, ami szuper üzemidőt biztosít, de ezzel be is kell fejeznem a felsorolást. Megközelítőleg 60-65 000 forintért vásárolhatjuk meg a Samsung Galaxy A12 modellt, de hasonló összegért már több jóval használhatóbb mobilkészülék közül válogathatunk, és akár a cég saját kínálatában is találunk ilyet. Alapvetően egy remek gyártónak tartom a Samsungot, de – cizelláltan megfogalmazva – az biztos, hogy nem ezzel a telefonnal fogják megváltani a világot.

Svidró Márk
TheMobilTrend blog

További tartalmak a témában: https://themobiltrend.com/

mobiltelefonSamsunggyorsteszt

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés