Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mutatjuk, hogy kereshetjük meg a hálózati jelszavakat

| 2022. 06. 15. | 16:01:00
Szakemberek szedték pontokba a megoldást.
Mutatjuk, hogy kereshetjük meg a hálózati jelszavakat
Hirdetés
Hirdetés

A hvg.hu ír arról, hogy a számítógép tökéletesen emlékszik a korábban használt jelszavainkra, és ha felkeressük a megfelelő menüpontot, elő is hívhatjuk a szükséges karaktereket, eldobhatjuk a cetliket, és észben sem kell tartani.

A lépések a Windows operációs rendszer esetében:

  1. Először el kell indítanunk a Parancssor alkalmazást: lépjünk a Start menübe, pötyögjük be a “cmd” parancsot (idézőjelek nélkül), aztán nyomjunk Entert.
  2. A Parancssorban írjuk be a következő utasítást: "netsh wlan show profile", majd nyomjunk megint Entert. Ez fel fogja fedni az összes olyan wifi-hálózatot, amihez legalább egyszer már csatlakoztunk.
  3. Ezután kell kiválasztanunk, hogy melyik hálózat jelszavára van szükségünk. Írjuk be a netsh wlan show profile “a hálózat neve” key=clear utasítást, aztán nyomjunk Entert. Így aztán a hálózattal kapcsolatos összes információ megjelenik előttünk, természetesen a jelszóval együtt

Az Apple rendszere természetesen eltér attól, amit a Windowsban megszokhattunk, de bonyolult praktikákra ebben az esetben sem lesz szükség. Itt a macOS jelszókezelő rendszerében, a Keychain Accessben (a Kulcskarikában) tárolódnak az elmentett wifi-hálózat jelszavai.

A konkrét lépések az alábbiak:

  1. Először meg kell nyitnunk a segédprogramot (nyomjuk le a Command + Space billentyűt, majd kezdjük el begépelni a Keychain/Kulcskarika szót.)
  2. A bal oldalsávon található „Kategória” elem alatt válasszuk a „Jelszavakat”
  3. Válasszuk ki, melyik jelszóra van szükségünk
  4. A legutóbbi eredményre kattintsunk duplán
  5. Klikkeljünk a „Jelszó megjelenítése” melletti négyzetre
  6. Adjuk meg jelszavunkat, amit akkor szoktunk használni, amikor belépünk a számítógépbe
  7. Ezután már látni fogjuk a kívánt jelszót
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés