Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Betekintés a high-end erősítők világába

| 2023. 02. 13. | 14:30:00
XXX
Betekintés a high-end erősítők világába
Hirdetés
Hirdetés

A zenehallgatás egy olyan tevékenység, amit többféle szinten és módon lehet űzni. Egyeseknek az is megfelel, ha az okostelefon hangszóróját használják hozzá, netán beszereznek egy manapság oly divatos Bluetooth-fülhallgatót.

Aki azonban audiofilnek vallja magát, az nem adja alább a high-end készülékeknél, és képes egy teljes szobát úgy berendezni, hogy a kiváló akusztika legyen a döntő szempont. Ezek az emberek rengeteg időt töltenek az audiorendszer összeállításával, beleértve például a megfelelő erősítő kiválasztását.

Elrugaszkodás a konzumer márkáktól

Nem véletlen, hogy egy audiofil nem úgy vásárol magának erősítőt, hogy elbattyog egy műszaki áruházba vagy felkeres egy webshopot, és megrendel egy szimpatikusnak tűnő terméket. Alapvető, hogy aki igazán “vájtfülű”, az semmit sem vesz meg anélkül, hogy kipróbálná, meghallgatná.

Ha például egy, a Stream Audiónál kapható Trigon Audio erősítő kelti fel az érdeklődésünket, akkor érdemes felkeresni a szaküzletet, ahol tanácsadással is várnak, emellett a bemutatóteremben meghallgathatjuk a kiszemelt készüléket működés közben. 

Hisz még a high-end berendezések sem szólnak egyformán, és nem azért, mert egyik jobb vagy rosszabb a másiknál, hanem azért, mert a zenehallgatás is egy szubjektív dolog. És itt most nemcsak a műfajra, hanem a hangzásra is gondolunk. Meg kell találni azt az összeállítást, ami a fülünknek és az ízlésünknek tökéletes, ez pedig látatlanban nem fog menni.

A német prémium gyártó színre lép

A Trigon Audio neve biztosan ismerősen cseng a high-end berendezésekben járatosaknak. Alapítói Ralf Kolmsee és Rainer Reddeman, akik 1996. óta foglalkoznak prémium erősítők gyártásával manufakturális keretek között. 

Gondolnánk, ez nem sok idő, de a két tulajdonos, mielőtt saját céget alapított, közel 15 évig fejlesztett és gyártott különféle OEM termékeket a professzionális audioipar számára. Tehát mondhatni nagy gyakorlattal és tapasztalattal vágtak bele a cégalapításba. 

A küldetésük, hogy megbízható, idő- és értékálló, kiváló minőségű, de mégis elfogadható árú (a high-end szegmenshez mérten) készülékekkel álljanak a vásárlók rendelkezésére. A technológia és az innováció sajátos ötvözése a kezdetektől fontos részét képezi a cég filozófiájának, nem véletlen, hogy termékeiket több mint 20 országban vásárolják és használják az audiofilek.

Zenehallgatás új megközelítésben

Egy prémium hangrendszerrel a zenehallgatás semmihez sem hasonlítható élményt nyújt. Amikor az egymással tökéletes összhangban működő berendezések kinyerik az audiojelek minden apró tulajdonságát, a halk hangok hirtelen jól érthetővé válnak, az erőteljes ritmusok kirobbanó intenzitással szólalnak meg, a mélyek pedig pontosan annyira hallhatóak, amennyire kell, az egy teljesen új szintre emeli a zenét.

Persze ez kétélű fegyver, hiszen egy ilyen hangrendszer azt is kíméletlenül a tudtunkra adja, ha egy felvétel rossz minőségű, de ha e téren is a prémiumra törekszünk, akkor otthon is úgy érezhetjük magunkat, mintha a világ egyik legjobb koncerttermében ülnénk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés