Hirdetés

Hirdetés

A Google hatalmába kerítette Magyarországot

2014.08.18. 15:32

A Google hatalmába kerítette Magyarországot

A Google nélkül megbénulnánk.

Hirdetés

A hazai internet szinte használhatatlan a Google nélkül, derül ki az Európai Gazdasági Bizottság felméréséből. Az internetezők több mint 96%-a használja a Google keresőjét, míg a többi keresőmotor piaca egy százalék alatt marad. A cég más már területen is verhetetlen. Az internetes böngészők piacán a Google Chrome a piacvezető, és a magyarok 58%-a használja a Google levelezőrendszerét a Gmail-t. Az okostelefonok 75%-án a Google Android operációs rendszere fut, és videónézésre a Google tulajdonában lévő YouTube-ot használják a magyarok.

Egyedül a közösségi médiában van hátrányban a keresőcég. Míg a Facebookot az internetezők több mint 85%-a használta, addig a Google közösségi oldalát a Google Plust a netezők kevesebb, mint 20%-a látogatta meg, de a rendszeres használata elhanyagolható. Aligha túlzás azt állítani, hogy a két cégóriás nélkül, az átlagos magyar internethasználó teljesen megbénulna – jelenti a SeoPress.

Európai összehasonlításban Magyarország nagyjából a középmezőny alsó felében helyezkedik el. Az élmezőnyben az északi országok vannak, Izland a listavezető 97%-os internethasználattal, de Norvégia, Finnország és Dánia is kilencven százalék feletti eredménnyel büszkélkedhet. A lista hátulján jellemezően a déli, mediterrán és balkáni államok találhatóak, amelyeket Magyarország is megelőz. A régi uniós tagállamok közül Olaszország, Portugália, vagy Görögország is hazánk mögött található a listán.

A Közép-Európai országokat tekintve vegyes a kép. Romániát és Lengyelországot megelőzzük, de Csehország, Szlovákia, és legutóbb Szlovénia már előttünk jár a lakossági internethasználatban.

Hirdetés

Hirdetés