Hirdetés

Előzetesben az idős asszonyra támadó fiatalok

birosag.hu

2018.05.29. 12:30

Előzetesben az idős asszonyra támadó fiatalok
Képünk illusztráció (pixabay.hu)

Arlón rabolták ki a 85 éves nőt.

Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája június 28-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a fiatalkorú gyanúsítottnak és két felnőttkorú társának, akik a rendelkezésre álló adatok szerint Arlón, május 25-én este 6 óra körül feltartóztatták az éppen arra járó 85 éves sértettet.

A gyanúsítottak az idős sértettet testszerte bántalmazták, majd elvették tőle táskáját a benne lévő rózsafűzérrel, szentképpel és lakáskulccsal együtt.

A sértett a bántalmazás következtében, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottakkal szemben rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás. A bűncselekmény jelentős tárgyi súlyú, a fiatalkorú gyanúsított 5 évig, a felnőtt korú gyanúsítottak akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők, mely miatt fennáll szökésük, elrejtőzésük veszélye.

Feltehető, hogy a gyanúsítottak a szabadlábon hagyásuk esetén a sértett befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítenék a bizonyítást. Figyelemmel a gyanúsítottak előéletére és életmódjára, megalapozottan feltehető az is, hogy újabb bűncselekményt követnének el. Mindezekre figyelemmel a nyomozási bíró a gyanúsítottak előzetes letartóztatását elrendelte. 

A bíróság döntése a fiatalkorú gyanúsított vonatkozásában jogerős, míg a felnőtt korú gyanúsítottakat érintően nem emelkedett jogerőre.

rablásArló

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés