Hirdetés

Hirdetés

Diákok pályázhatnak a külföldi nyelvtanulási programra

MTI

2020.02.28. 19:43

Diákok pályázhatnak a külföldi nyelvtanulási programra

A támogatás mértéke akár 2 000 euró is lehet.

Hirdetés

Már lehet online pályázniuk a külföldi nyelvtanulási programra diákoknak és iskolai csoportoknak – tudatta február 28-án az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tárca közleményében kiemelte: a program célja a magyar fiatalok idegennyelv-tudásának növelése, ezért 9. és 11. évfolyamos tanulók angol, német és francia nyelvterületre utazhatnak nyáron nyelvet tanulni a kormány támogatásával.

Diákonként ez mintegy 2 000 eurós támogatást jelent, ami a kiutazás és kint tartózkodás minden költségét fedezi, így a családoknak pluszkiadást nem jelent.

A diákok délelőttönként nyelvi kurzusokon vesznek részt, délután és hétvégén pedig a nyelviskolák kulturális és sportprogramokat szerveznek nekik. A programban száznegyvenezer középiskolás jogosult részt venni idén. Anglia, Írország és Málta, Ausztria és Németország, valamint Franciaország lehet célország. (Mint a napokban bejelentették, a koronavírus-helyzetre tekintettel Kínába idén nem indítanak csoportokat.) Mind a csoportos, mind az egyéni kiutazást választó jelentkezők a www.knyp.hu oldalon adhatják be pályázatukat, a Pályázom menüpont alatt. Erre egyéneknek 60 napig, intézményeknek 30 napig van lehetőségük. Az egyéni pályázóknak a Kurzuskereső menüpontban kell kiválasztaniuk a helyszínt. A pályázat benyújtásához a tanulóknak és a szülőknek, gondviselőknek szükségük van Ügyfélkapura.

Csoportok esetén intézményi adategyeztetés a pályázat benyújtásának előfeltétele. Erről a Tempus Közalapítvány minden jogosult intézményt értesített, és a folyamat egy hete már megkezdődött.
nyelvtanulás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés