Nagyanyja zsarolása miatt mehet börtönbe a tiszaújvárosi férfi

borsodihir.hu

2020.02.11. 12:59

Nagyanyja zsarolása miatt mehet börtönbe a tiszaújvárosi férfi

A büntetett előéletű unoka ezer forintot követelt.

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt vádat emelt egy huszonnégy éves férfival szemben február 11-én a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség. A vádlott és a nagyanyja együtt laktak az idős nő tiszaújvárosi lakásában. A vád szerint a vádlott tavaly október 4-én, kora este ittasan tért haza, és mivel elfogyott a pénze, így ezer forintot követelt a nagyanyjától. A sértett nem akart pénzt adni a férfinak, mire ő megfenyegette, mondván a hitelezői a lakás előtt várakoznak, és ha a vádlott nem rendezi feléjük a tartozását, akkor mindkettőjüket megölik.

Az idős sértett a fenyegetés ellenére sem volt hajlandó pénzt adni, ezért a vádlott a szobában lévő fotel karfáit leszakította, azokkal hadonászni kezdett, miközben azt kérdezte a sértettől, hogy „mi ér itt neked ezer forintot”.

A sértett megpróbálta ittas unokáját eltávolítani a lakásból, azonban ez nem sikerült, végül a  dulakodás során a vádlott lökte ki a lépcsőházba az idős asszonyt. A vádlott a bejárati ajtót belülről kulcsra zárta, majd a sértettet többszöri kérése ellenére sem engedte vissza a lakásba. Végül az idős asszonynak a szomszédok segítségével sikerült visszajutnia a lakásába.

A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak. A férfi letartóztatásban várja a bíróság döntését.

Szóljon hozzá!

Hirdetés