Hirdetés
Hirdetés

Bűnügyi felügyelet alatt két diósgyőri drukker

borsodihir.hu | 2024. 04. 25. | 14:36:40
Az ultrák fellépése alkalmas felfegyverkezve, csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettének a megállapítására.
Bűnügyi felügyelet alatt két diósgyőri drukker
A helyszínen botokat hagytak hátra a diósgyőri ultrák (Fotó: police.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság kényszerintézkedést rendelt el két férfival szemben, akiket közösség tagja elleni erőszak bűntettével gyanúsítanak.

A nyomozás adatai szerint a két gyanúsított és legalább 50-100 fő közötti tömegből álló csoportosulásuk 2024. február 24-én 17 óra után a miskolci DVTK Stadionban megrendezett DVTK - Fehérvár FC NBI-es labdarúgó-mérkőzés lefújását követően előre kitervelten, a rendőrök által kísért, gépjárműveikkel konvojban távozó vendégszurkolók felé támadólag indultak meg. Nagy részük fogvédőt és – az azonosításuk megnehezítése céljából – kámzsát, símaszkot és kapucnis pulóvert viselt. A gyanúsítottak és az ismeretlen elkövetők a székesfehérvári szurkolókkal szemben – szurkolói hovatartozásuk miatt – sértő és erőszakos rigmusokat kiabáltak.

A gyanúsítottak cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas felfegyverkezve, csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettének a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottakkal szemben kiszabható büntetés súlyosságára figyelemmel, mely kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, szökésüktől, elrejtőzésüktől megalapozottan lehet tartani. Figyelemmel arra, hogy a cselekmény elkövetésében rendkívül nagyszámú személy vett részt, megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak a büntetőeljárásban résztvevő és még ki nem hallgatott személyek befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítenék, meghiúsítanák vagy veszélyeztetnék a bizonyítást. Egyikük esetében a bűnismétlés veszélye is fennáll. Mindezekre figyelemmel a bíróság két gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el. A végzés nem végleges.

Hirdetés
Hirdetés