Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pumpapálya épül gyerekeknek és felnőtteknek Sátoraljaújhelyen

| 2020. 02. 20. | 15:44:00
Tematikus játszótér is lesz.
Pumpapálya épül  gyerekeknek és felnőtteknek Sátoraljaújhelyen
Hirdetés
Hirdetés

A pilisszentistváni International Play Solutions-Gyermekszem Kft. végzi a tematikus játszótér és a kerékpáros pumpapálya kialakításával kapcsolatos munkálatokat nettó 49,7 millió forintért. A február 20-i Közbeszerzési Értesítő szerint a tematikus játszótér tervezett helye jelenleg kihasználatlan, zöld területen van. A kivitelezési munkálatok során rendezni kell a terepszintet, el kell helyezni a játékokat, fákat kell kivágni, majd pótolni azokat.

A kerékpáros pumpapálya egyéb sportlétesítményekhez képest viszonylag gyorsa, könnyedén és alacsonyabb költségvetéssel megvalósítható.

A pálya létesítésénél fontos a kreativitás, hiszen élvezetes, szórakoztató attrakciót kell létrehozni. A szakemberek feladata a pálya megépítése mellett a területrendezés, a parkosítás, padok, kerékpártárolók elhelyezése. A pumpapálya a tervezett játszótér közvetlen szomszédságában lesz, 20x30 méteres, mely két különálló pályát fog magában foglalni: egy gyermekpályát a futóbicikliseknek és a kis kerékátmérőjű kezdő kerékpárosoknak, valamint egy fővonalat tartalmazót, több módozattal.

Ennek megfelelően a teljes építendő hossz körülbelül 100 méter lesz, mely döntött kanyarokat és változó méretű hullámokat fog tartalmazni. Burkolata tömörített, apró szemű zúzott kő lesz. A szakemberek feladata ezeken felül az információs táblák kihelyezése és a bekötőutak kialakítása. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés