Sparheltba dugott motorolaj miatt felel a borsodi férfi

borsodihir.hu

2020.02.05. 10:39

Sparheltba dugott motorolaj miatt felel a borsodi férfi

Felesége és két lánya is megégett.

Hirdetés

Életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége és gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy harmincnyolc éves férfi ellen február 5-én. A vád szerint a vádlott egy borsodi faluban, egy négyszobás, konyhás családi házban lakik feleségével és nyolc gyermekével. Van egy motoros rotációs kapája is, amibe 2018 augusztusában motorolajat is tartalmazó motorbenzint vásárolt két műanyag flakonban.

A három liternyi folyadékot, hogy a kisebb gyermekei ne találják meg, a konyhában lévő, a nyári időszakban nem használt sparhelt sütő részébe dugta el, azonban erről nem szólt feleségének, és később maga is elfelejtette.

A vádlott felesége még ugyanebben a hónapban ebédet főzött a konyhában a gáztűzhelyen, azonban a palackból kifogyott a gáz, és mivel hétvégén a faluban nem lehetett palackot cserélni, a sparheltba gyújtott be, így folytatta tovább a főzést. A konyhában ekkor az asszony és két lány gyermeke, valamint a szomszédasszony tartózkodtak.

A felmelegedő sütőben a flakonok összezsugorodtak, kilyukadtak, és a kifolyt benzingőz meggyulladt. A felcsapó lángoktól a vádlott felesége közvetlenül életveszélyesnek minősülő másod-, és harmadfokú égési sérüléseket, míg két lánya első-, illetve másodfokú égési sérüléseket szenvedtek. A vádlott a cselekménye lehetséges következményeit azért nem látta előre, mert a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, a bűncselekmény öt évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlott szabadlábon van és a bűncselekmények elkövetését beismerte – tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.
súlyos testi sértésBorsod

Szóljon hozzá!

Hirdetés