Hirdetés
Hirdetés

Életfogytiglant kért a szikszói házaspár gyilkosára az ügyész

| 2020. 03. 10. | 11:12:00
Téglával ütötte és megkötözte az idős embereket.
Életfogytiglant kért a szikszói házaspár gyilkosára az ügyész
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Többszörösen minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség március 10-én egy férfi ellen. A vádirat szerint a vádlott megismerkedett Szikszón egy időskorú házaspárral, és úgy tudta a szóbeszédből, hogy a pár valószínűleg több millió forint készpénzt tart a lakásukon.

2011 áprilisában egy ismeretlen, magát miskolci rendőrnek kiadó férfi nyilvános telefonfülkéből felhívta az idős házaspárt, hogy idegen személyek másztak be a kertjükbe. Kollégái 10-15 perc múlva a helyszínre érkeznek, ezért bejutásuk érdekében hagyják nyitva a kertkaput. A házaspár nyolcvanhárom éves férfi tagjának azonban gyanússá vált, hogy miskolci rendőrök érkeznek, holott nem ahhoz a rendőrkapitánysághoz tartoznak, ezért felhívta a rendőrséget, és az ügyeletes tiszt arra kérte, ne engedjenek be senkit a lakásukba. Azt tanácsolták nekik, ha gyanús személyek jelennének meg, ismételten telefonáljanak.

Negyedóra elteltével többször becsengettek a házaspárhoz, ezért telefonáltak a rendőrségre, de mire a járőrök kiérkeztek, az ismeretlenek elmentek.

Másnap este a vádlott házának udvarán magához vett egy téglát és egy gombolyag műanyag kötelet, majd az idős házaspár ingatlanához indult, hogy értékeiket megszerezze. Becsengetett a házba, a házaspár pedig beengedte, mivel felismerték. A vádlott az udvaron mindkét sértettet többször, nagy erővel a fején megütötte. A már magatehetetlen férfit a fáskamrába húzta, lábait és kezeit összekötözte, ugyanígy a hetvenkilenc éves nőt is összekötözte, és a fészerbe vonszolta.

A vádlott ezután átkutatta a házat, de az elrejtett kétszázezer forint készpénzt nem találta meg, az ajtót kulcsra zárta, majd távozott. A magukra hagyott sértettek a durva koponyacsonttöréses sérüléseik következtében a helyszínen elhaláloztak.

Hirdetés
Hirdetés