Hirdetés
Hirdetés

Hamarosan kerékpárokat lehet bérelni Sátoraljaújhelyen

| 2020. 03. 31. | 16:58:00
A kölcsönzést egy intelligens rendszer segíti majd.
Hamarosan kerékpárokat lehet bérelni Sátoraljaújhelyen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A budapesti székhelyű E-Bike Sharing Kft. végzi a modern kerékpárkölcsönzők telepítését Sátoraljaújhelyen és városrészein, így Rudabányácskán, Széphalmon, Károlyfalván nettó 476 ezer euróért (körülbelül 165 millió forintért). A március 31-i Közbeszerzési Értesítő szerint a beruházás során elhelyezett kerékpárok európai szinten kimagasló műszaki tartalommal rendelkeznek. A kerékpárok kölcsönzését egy kiépített intelligens rendszer segíti.

A járművek akkumulátorral felszereltek, így a hagyományos hajtás mellett elektromos rásegítést is adnak a használónak.

A bicikliket dokkolókban fogják rögzíteni és beépített biztonsági elemek lesznek rajtuk/bennük. Ezek közé tartoznak, az egyedileg gyártott alkatrészek, a kerékpárokba rejtett GPS nyomkövetők, a dokkolóállomásokon kihelyezett IP kamerás megfigyelés. Az intelligens rendszerbe érkező folyamatos adatok alapján online felületen követhető a kerékpár mozgása/mozgatása, a használt útvonal a környezeti paraméterekkel együtt, mint például a sebességadatok. Fedélzeti eszköze minden szükséges információt kijelez a felhasználó részére, így az akkumulátor töltöttségét is. Lehetőség van arra, hogy az információs panel a helyi programokat, célállomások adatait, rendezvényeket, látnivalókat is a felhasználó számára elérhetővé tegye, ezzel is színesítve a település által kínált szolgáltatásokat.

A kerékpárok kölcsönzését színes, érintőképernyős terminálon keresztül lehet kezelni.

A kerékpárok bérlésének több lehetséges módja áll majd rendelkezésre, melyeket a terminál és a központi rendszer kezel. A dokkolóállomások a terminálok utasításai alapján adja ki és veszi fel a kerékpárokat. Az egyes állomások között a kerékpárok áthelyezhetők, a bérelhető kerékpárok minden a rendszert képező dokkoló állomással kompatibilisek, így nemcsak a bérlés helyén lehet a kerékpárokat visszaadni, az bármelyik tetszőleges terminálon megtehető. Helyszínenként szükséges egy intelligens terminál telepítése, ahol 6-21 darab befogadóképességű dokkolóállomáson 4-14 darab kerékpár lesz kihelyezve. A rendszer felügyeletét a sátoraljaújhelyi diszpécser központ látja el.

A munkáról szóló vállalkozási szerződést március 24-én írták alá. 

Hirdetés
Hirdetés