Hirdetés
Hirdetés

Pénzt, órát, telefont követelt a mezőkeresztesi támadó

| 2020. 03. 01. | 17:24:00
Társával együtt áll bíróság elé Mezőkövesden.
Pénzt, órát, telefont követelt a mezőkeresztesi támadó
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkészítő ülést tart a Mezőkövesdi Járásbíróság március 5-én annak a két vádlottnak az ügyében, akik egy helyi szórakozóhely előtt vitatkoztak össze a sértettekkel, majd verték meg őket. A vádirat szerint 2019 októberében, az éjjeli órákban az elsőrendű vádlott némi vita után mellkason ütötte a szórakozóhelyen lévő egyik sértettet, akinek barátja azonnal a segítségére sietett. A kialakult dulakodásba beavatkozott az elsőrendű vádlott barátja, a másodrendű vádlott is.

A két sértett ekkor elhagyta a helyszínt, de a vádlottak követték őket a szórakozóhellyel szemközti étterem irányába, mely előtt ismételten többször megütötték mindkettőjüket.

A sértettek hiába próbáltak kitérni a két vádlott elől, azok kitartóan futottak utánuk. Amikor utolérték a sértetteket, az elsőrendű vádlott megfenyegette egyiküket, hogy ha nem adja át a nála lévő valamennyi értéket – telefont, pénztárcát, fülbevalót, nyakláncot, gyűrűt -, „kicsinálja”. Mivel a sértett nem tett eleget a kérésnek, a vádlott nekiesett és ütni kezdte, miközben megpróbálta letépni csuklójáról annak karóráját, valamint füléből fülbevalóját. Ekkor már barátja, a másodrendű vádlott is arra kérte, hagyja abba a sértett bántalmazását. Végül az elsőrendű vádlott egy 6 ezer forint értékű gyűrűt vett el a sértettől, majd a másodrendű vádlottal távoztak a helyszínről.

A sértettek a bántalmazás következében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedtek, egyikük foga le is tört.

Hirdetés
Hirdetés