Hirdetés
Hirdetés

Ventilátor csövével vertek egy idős férfit Miskolcon  – elítélték őket

| 2020. 03. 06. | 16:24:00
El akarták tüntetni a lopás nyomait.
Ventilátor csövével vertek egy idős férfit Miskolcon  – elítélték őket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék március 6-án ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik annak érdekében, hogy egy korábbi bűncselekmény nyomait eltüntessék, visszatértek a helyszínre, majd egyikük bántalmazta az éppen otthon tartózkodó idős férfit.

Az ítélet szerint az elsőrendű vádlott és ismeretlen társa 2016. március 20-án megkérték a másodrendű vádlottat, gépkocsijával vigye el őket ahhoz a miskolci házhoz, ahonnan korábban lopni próbáltak, mert ott egyikük zsebéből kiesett annak igazolványa. A másodrendű vádlott elvitte társait a házhoz, s míg az elsőrendű vádlott és társa oda bementek, addig ő az autóban odakint várt rájuk.

Az elsőrendű vádlott és ismeretlen társa kutatni kezdtek a házban, mely zajra felébredt a szomszéd szobában alvó sértett, akinek azonnal nekiestek és ütni kezdték, fejére többször ráütöttek egy ventilátor csövével.

A támadást követően magukkal vitték a sértett telefonkészülékének kézibeszélőit, melyeket az udvari szeméttárolóba dobtak, hogy ne tudja értesíteni a rendőrséget. A helyszínt a másodrendű vádlott autójával hagyták el. A sértett nyolc napon túl gyógyuló koponyasérüléseket szenvedett, amelyek csupán a szerencsének köszönhetően nem váltak életveszélyessé.

A törvényszék az elsőrendű vádlottat életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és magánlaksértés miatt 7 év börtönbüntetésre, valamint 7 év közügyektől eltiltásra ítélte; az elkövetőket helyszínre szállító, valamint a menekülésben segítő másodrendű vádlottal szemben magánlaksértés miatt 2 év szabadságvesztést szabott ki. A bíróság mindkét vádlott tekintetében enyhítő körülményként értékelte, hogy részben beismerték a cselekmény elkövetését. Ugyanakkor súlyosító körülmény volt, hogy a vádlottak időskorú sértett sérelmére követték el a cselekményt.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését, azonban a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be azzal szemben.

Hirdetés
Hirdetés