Hirdetés
Hirdetés

31 fertőzött a borsodnádasdi idősotthonban, egy ember elhunyt

| 2020. 04. 18. | 18:37:00
További 14 fertőzöttet diagnosztizáltak a településen és környékén.
31 fertőzött a borsodnádasdi idősotthonban, egy ember elhunyt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kormos Krisztián polgármester és Valkó Gyöngyi háziorvos közös közleményt jelentettek meg a város hivatalos Facebook-oldalán a kialakult járványhelyzetről április 18-án.

Mint írták, az idősotthonban számon tartott fertőzötteken kívül még további 14 ember koronavírusos a településen, illetve annak környékén.

A polgármester közlése szerint a 41 fős helyi idősotthonban 31-en megfertőződtek, akik közül 15-en vannak kórházi ápolás alatt, egy személy pedig elhunyt.

Az arlói háziorvosi rendelő személyzete sem dolgozik, ugyanis igazolt fertőzött személy kontaktjaiként kerültek megnevezésre – írta Kormos. A szakszerű vizsgálatot elvégezték az érintetteken, első tesztjük negatív lett, de a protokoll szerint a vizsgálatot még egyszer meg kell ismételni, addig nem dolgozhatnak. Április 17-én, pénteken leteszteltek 50 dolgozót, akik közvetlen kapcsolatban állnak a lakossággal, valamennyiük tesztje negatív lett, a második vizsgálatra hétfőn kerül sor.

A fertőtlenítések folytatódtak mind az intézményekben, mind a közterületen .

Valkó Göngyi háziorvos tájékoztatása szerint az elhunyt koronavírus-fertőzöttnek egyéb súlyos, krónikus betegségei voltak és akut sérülést is szenvedett. Azok, akik nem kerültek kórházba, teljesen el vannak különítve a nem fertőzöttektől. A kórházban lévők közül ketten kerültek intenzív osztályra.

[Beillesztett cikk: A polgármester szerint az orvosok is kerülik Borsodnádasdot]

Hirdetés
Hirdetés