Hirdetés
Hirdetés

A sátoraljaújhelyi kollégium belülről is megszépül

| 2020. 04. 01. | 16:14:00
Hamarosan kezdődik a munka.
A sátoraljaújhelyi kollégium belülről is megszépül
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A miskolci székhelyű D-Gesztor Kft. végez infrastrukturális fejlesztést nettó 124,6 millió forintért a Hajnal utca 8. szám alatti épületegyüttesben, ami egy kétemeletes és egy földszintes részből áll. Az április 1-jei Közbeszerzési Értesítő szerint a földszintes épületben egy korábbi pályázatnak köszönhetően fürdőszobás kollégiumi szobákat alakítottak ki, de szükséges a leromlott műszaki állapotú ingatlan teljes belső felújítása. Elbontják a felesleges válaszfalakat, és terv szerint újakat építenek be, kicserélik az összes belső nyílászárót, a padlóburkolatot, a falakat újravakolják. Az alagsorban meghagyják a kazánházat, de kialakítanak egy sószobát és terápiás helyiséget, valamint raktárakat is.

A kétemeletes épület földszinti részében a kollégiumhoz tartozó konyha és kisegítő helyiségei találhatóak, a másik felében egy kerekesszék tárolót, két átadó-öltöztetőt, akadálymentes fürdőt és pelenkázó helyiséget alakítanak ki. Az első emeleten lesz három foglalkoztató, két akadálymentes fürdő és a személyzet részére egy étkező-nevelői szoba funkciót magában foglaló helyiség. A második emeleten két foglalkoztatót, személyzeti vécét, akadálymentes fürdőt és informatikai termet alakítanak ki. Az épületen belüli akadálymentes közlekedést lifttel fogják megoldani. Felújítják az emeleti erkélyeket, új víz- és fűtési rendszert építenek, a vizes helyiségekben csúszásmentes burkolatot helyeznek el.

A kollégium lakói vegyes korcsoportúak lesznek, akik látás-, hallás-, mozgássérültek, értelmi fogyatékosok és halmozottan fogyatékosok.

[Beillesztett cikk: Helyi cég újítja fel a sátoraljaújhelyi kollégiumot]

Hirdetés
Hirdetés