Hirdetés
Hirdetés

Borsodban 2700 kórházi ágy vár a koronavírusos betegekre

| 2020. 04. 21. | 10:59:00
Átstrukturálták a fekvőbeteg-ellátást.
Borsodban 2700 kórházi ágy vár a koronavírusos betegekre
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A járványügyi veszélyhelyzet, illetve a tömeges megbetegedésekre történő felkészülésből adódóan a vonatkozó miniszteri rendeletnek megfelelően a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház is fekvőbeteg kapacitásának 50 százalékát szabaddá tette a koronavírus fertőzöttek elláthatóságának érdekében – tudatta Révész János főigazgató.

A fekvőbeteg-ellátás átstrukturálása után a megyében megközelítőleg 2 700 ágy, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórházban megközelítőleg 1 600 ágy áll a járványügyi védekezés szolgálatában – a megye mintegy 650 ezer lakosa számára.

A kórház Facebook-oldalán közölték, a Mezőkövesdi Tagkórház – tekintettel arra, hogy kizárólag előjegyzés alapján üzemelve látta el rehabilitációs feladatait – már korábban szüneteltette működését.

A Szent Ferenc Tagkórház esetében a tüdőgyógyászati részleg betegei a központi telephely Fül-Orr-Gégészeti Osztályán kerültek elhelyezésre, a Kardiológiai Rehabilitációs Osztály feladatkörét az Angiológia vette át, míg a Reumatológiáról és a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályról a betegeket az Ortopédiai fekvőbeteg osztályon helyezték el.

A Szikszó Tagkórház Krónikus és Ápolási Osztályairól az ápoltakat a központi telephely Ápolási Osztályára szállították, ellátásuk itt folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés