Hirdetés
Hirdetés

Bűnügyi felügyelet alá került az ittasan balesetező borsodi sofőr

| 2020. 04. 29. | 16:34:00
Egy nap alatt két karambolt okozott.
Bűnügyi felügyelet alá került az ittasan balesetező borsodi sofőr
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy nap alatt kétszer is balesetet okozhatott az az ittas sofőr, akivel szemben személyi szabadságot korlátozó intézkedést alkalmazott április 29-én a Miskolci Járásbíróság. A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított még 2018. novemberében a 35-ös főúton haladt személygépkocsijával Nagycsécs irányába. A sofőr ittas volt, rosszul választotta meg az autó sebességét és beleszaladt az előtte haladó személygépkocsiba, ami lesodródott az út melletti vizesárokba. Az autóban ketten ültek, akik közül az egyik sértett 8 napon túl gyógyuló kézsérülést szenvedett. A gyanúsított a baleset helyszínén nem állt meg, azonnal továbbhajtott. 

A sofőr rövid idő elteltével egy körforgalomhoz ért, ahol nem adott elsőbbséget egy autónak, ezért összeütköztek. A balesetben személyi sérülés nem történt, azonban a gyanúsított ismét megállás nélkül hagyta el a helyszínt.

A gyanúsítottal szemben maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette, segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és cserbenhagyás vétsége miatt indult eljárás, mely cselekmények elkövetésének megállapítása esetén egy évtől hét és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A nyomozás során többször előfordult, hogy a gyanúsított idézés ellenére nem jelent meg a hatóságok előtt, illetve lakóhelyén sem lehetett megtalálni. Mindezen körülményeket mérlegelve a járásbíróság – az ügyész indítványával egyezően – a gyanúsított bűnügyi felügyeletének elrendeléséről döntött, legfeljebb augusztus 29-ig. 

A bűnügyi felügyelet tartama alatt a gyanúsított a bíróság által kijelölt tartózkodási helyét nem változtathatja meg, a megjelölt időpontokon kívül nem hagyhatja el, és a település határait sem lépheti át. Amennyiben a bíróság által meghatározott magatartási szabályokat megszegi, őrizetbe vehető. A bíróság döntése értelmében a gyanúsítottnak a bűnügyi felügyelet idejére a mozgását nyomon követő eszközt is viselni kell. 

Hirdetés
Hirdetés