Hirdetés

Hirdetés

Kerékpárutakat építenek Szerencsen

borsodihir.hu

2020.04.09. 12:43

Kerékpárutakat építenek Szerencsen

Hat cég pályázott a munkára.

Hirdetés

A nyíregyházi Közmű Generál Kft. végzi a kerékpárút kialakításával kapcsolatos munkálatokat nettó 292,9 millió forintért. Az április 9-i Közbeszerzési Értesítő szerint kerékpáros nyom, közös elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút valamint különálló kerékpárút fog létesülni.

A város belterületén, Ond irányából a város centruma felé vezető közút bal oldalán, a kerítés melletti járdát elbontják, és 1,1 kilométer hosszan 2,75 méter széles közös gyalog- és kerékpárutat építenek. Az aszfaltburkolattal rendelkező behajtók aszfalttal, a beton burkolattal rendelkező behajtók beton burkolattal kerülnek helyreállításra. A burkolat oldalesése a zöldterületre fog lejteni, így a víz nem fog a telkekre folyni. A nyomvonalba eső fákat és bokrokat kivágják.

A Magyar utcában a meglévő aszfaltburkolat új kopóréteget kap 300 méter hosszan. Az új, kátyúmentes burkolat lehetővé teszi a kerékpárosok balesetmentes közlekedését, és a kerékpáros nyom burkolaton való felfestését. A burkolat mellett a padka zúzottkővel való stabilizálás és a meglévő árkok profilrendezése is a beruházás részét képezik. A kapubejárók nem kerülnek sem átépítésre sem felújításra.

A 37-es főút melletti kerékpárút a Penny Markettől, vagy a körforgalomtól fog indulni és 1,5 kilométer hosszan Tarcal irányába tart majd. Az út a kerékpárközlekedés céljából fog épülni, de a gyalogosok sem lesznek kitiltva arról. A Szerencs-patak felett egy több mint 20 méteres fesztávolságú híd fog gondoskodni a kerékpárosok átvezetéséről.

A munkáról szóló vállalkozási szerződést március 25-én írták alá.

A projektre a budapesti He-Do Kft., a legyesbényei Cs-Ker Tranzit Kft., a miskolci Fk-Raszter Zrt., a Papex Kft. és a Mento Kft. is pályázott.
kerékpárútSzerencsközbeszerzés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés